24.10.18

Προκαλεί η Άγκυρα: O Τούρκος ΥΠΑΜ στοχοποιεί τις ελληνικές φρεγάτες (φωτό)

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε μια άκρως προκλητική ενέργεια καθώς σε ζωντανή μετάδοση από την τουρκική τηλεόραση στοχοποίησε τις ελληνικές φρεγάτες που έσπευσαν να εκδιώξουν το Barbaros από την ελληνική υφαλοκρηπίδα δίνοντας στην δημοσιότητα φωτογραφίες και οπτικό υλικό/

Στις φωτογραφίες αυτές μάλιστα φαίνεται το ερευνητικό σκάφος BARBAROS να συνοδεύεται από δύο φρεγάτες και δύο πυραυλακάτους του τουρκικού Ναυτικού
Aμέσως μετά όμως έδειξε άλλη φωτογραφία με την Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς, να είναι πολύ κοντά στα τα τουρκικά πλοία η οποία έχει τραβηχτεί από την γέφυρα ενός εκ των τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Στην φωτογραφία σημειώνεται με το όνομά της η ελληνική φρεγάτα.
Ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ καμία παρενόχληση σε τουρκικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο. Τα πολεμικά μας πλοία στην περιοχή δίνουν την αναγκαία προστασία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία νέα παρενόχληση»
Ege Denizi'nde Yunanistan'ın karasuları sınırını 12 deniz miline çıkarma söylemi, gerçek olması durumunda içerisindeki tüm gemicilik, balıkçılık ve sondaj faaliyetlerinin Yunanistan tarafından onaylanması gerekeceği anlamına geliyor.

pronews