1.10.18

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ "HELLAS SCIENCE & TECHNOLOGY"*

.





Προϊστορικά πετρογλυφικά υποδεικνύουν ύπαρξη ενός εντελώς άγνωστου αρχαίου πολιτισμού


Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους αρχαιολόγους η ανακάλυψη πετρογλυφικών που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών στην πολιτεία Μαχαράστρα στη δυτική Ινδία, καθώς εκτιμάται πως κρύβουν στοιχεία για έναν εντελώς άγνωστο ως τώρα πανάρχαιο πολιτισμό.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBCτα πετρογλυφικά αυτά ανακαλύφθηκαν κατά χιλιάδες σε λόφους στην περιοχή Κονκάν- και ιδιαίτερα στο Ρατναγκίρι και τη Ρατζαπούρ. Τα περισσότερα από αυτά ήταν άγνωστα και ξεχασμένα για χιλιάδες χρόνια, καθώς βρίσκονταν κάτω από στρώματα λάσπης και χώματος. Ωστόσο, αυτά που ήταν εκτεθειμένα θεωρούνταν ιερά, και σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύονταν από τους ντόπιους.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Koncepto Milenya: Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έχουν έρθει ένα βήμα πιο κοντά… ΙΔΟΥ! (vid.)


Ένας «δαιμόνιος» Φιλιππινέζος, πρώην χορευτής και κάμεραμαν, κατάφερε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε drone-ελικόπτερα για να κατασκευάσει αυτό που ονομάζει ως ιπτάμενο σπορ αυτοκίνητο, το Koncepto Milenya! Και είναι πολύ εντυπωσιακό!

ο μυστήριο του θρόνου της Κνωσού κρύβεται στα βουνά του Λασιθίου

.

Ιωάννου Αναστασάκη
Μία πρωτογενής στρατηγική προσέγγιση για το κωδικοποιημένο σύμβολο του διπλού ή ακτινωτού «Ε» που υπάρχει εκατέρωθεν του θρόνου στην Κνωσό. Είναι ένα σύμβολο που προϋπήρξε από το γράμμα έψιλον της ελληνικής αλφαβήτου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο τεκμηριωμένη και ευρέως αποδεκτή αποκωδικοποίηση της θρησκευτικής ή τελετουργικής σημασίας του.

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Πείτε Αντίο Στη Χοληστερόλη, Το Σάκχαρο & Τα Τριγλυκερίδια Με Φυσικό Τρόπο!


WorldHeartDay 2018. MY HEART, YOUR HEART.

ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Μια καυτή υπερ-Γη ανακάλυψε το τηλεσκόπιο TESS


Ο νέος «κυνηγός» εξωπλανητών της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) που είχε εκτοξευθεί φέτος τον Απρίλιο, ανακάλυψε τον πρώτο πλανήτη του.

Πρόκειται για μια καυτή υπερ-Γη γύρω από το άστρο Pi Mensae, γνωστό και ως HD 39091, ένα κίτρινο νάνο που μοιάζει με το δικό μας άστρο και το οποίο βρίσκεται στον αστερισμό της Τράπεζας (Mensa), σε απόσταση σχεδόν 60 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη.

Κλιματική αλλαγή και ακραία καιρικά φαινόμενα


Tο 2016 ήταν το πιo θερμό έτος (από το 1879 που υπάρχουν στοιχεία αξιόπιστων μετρήσεων). Ήταν θερμότερο του 2015 και ακόμα θερμότερο του 2014. Τα τρία αυτά χρόνια ήταν τα θερμότερα μέχρι σήμερα.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Τι συμβαίνει στον Κρόνο και πυροβολεί; Τι κρύβεται στον τεράστιο πλανήτη;


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν, όχι μόνο στον πλανήτη μας, αλλά και πέρα από αυτόν. Περιστατικά που, σίγουρα βλέπουν ειδικοί της NASA, αλλά δεν κάνουν αναφορές για αυτά, ώστε να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται.
Ο Tyler από το κανάλι secureteam10 του YouTube έχει και αυτή τη φορά ένα εκπληκτικό υλικό από μερικά από αυτά τα παράξενα πράγματα και μερικές αφύσικες θεάσεις που συμβαίνουν και κάποιοι ευτυχώς έχουν την τύχη να βιντεοσκοπήσουν.
Αρχικά κάνει μία ανασκόπηση για το τι συνέβη με τα ηλιακά παρατηρητήρια που έκλεισαν και ειδικότερα, εκείνο του Μεξικού. Παράλληλα, φαίνεται πως ένας περίεργος θάνατος συνέβη εκεί, ενώ τελευταία ειπώθηκε πως το Ηλιακό Παρατηρητήριο στο Μεξικό έκλεισε για λόγους πορνογραφικού υλικού. Περίεργα πράγματα που όμως δεν βγάζουν νόημα.

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Η διατροφική απάντηση στο Alzheimer (Αλτσχάιμερ) της Φωτεινής Ρέβη & της Αναστασίας Μαρκάκη


Η νόσος Alzheimer είναι μια προοδευτική εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος, ενώ αποτελεί την κυριότερη αίτια εμφάνισης άνοιας σε άτομα άνω των 65 ετών με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% επί των ανοϊκών ασθενών. Η νόσος Alzheimer χαρακτηρίζεται από διαταραχή της προσωπικότητας, της συμπεριφοράς και διαταραγμένη κρίση. Επίσης τα άτομα εμφανίζουν δυσκολίες στην κατανόηση και στην έκφραση λόγου, ενώ μπορεί να συνοδεύεται και από διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά και σοβαρή απώλεια βάρους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ;

ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Ανακαλύφθηκε ο πλανήτης «Βούλκαν» από το Σταρ Τρεκ


Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη γύρω από το άστρο 40 Eridani A (40 Ηριδανού Α) σε απόσταση μόνο 16 ετών φωτός από τη Γη.

Η ιδιαιτερότητα της ανακάλυψης δεν έχει να κάνει τόσο με την εγγύτητα του εξωπλανήτη στο δικό μας ηλιακό σύστημα, όσο με το ότι οι δημιουργοί της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Σταρ Τρεκ» είχαν εδώ και δεκαετίες προβλέψει ότι ο υποθετικός πλανήτης Βούλκαν, η πατρίδα του διάσημου εξωγήινου Σποκ, αξιωματικού του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ», θα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από αυτό ακριβώς το άστρο, το οποίο είναι ορατό με γυμνό μάτι από τη Γη.

Πιο κοντά στην «αποκωδικοποίηση» της υπέρτασης: Βρήκαν 535 «ένοχα» γονίδια!


Περισσότερες από 500 γονιδιακές περιοχές που επηρεάζουν το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης των ανθρώπων, ανακάλυψε μια διεθνής κοινοπραξία επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και έξι Έλληνες, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα μελέτης πάνω στο γενετικό υπόβαθρο της πίεσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Η αλήθεια για τις σοκολάτες «με στέβια»


Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας, ενός θάμνου που φθάνει τα 80 cm ύψος.

ΤΡΙΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει την Γη τις επόμενες ώρες

Μέσα στις επόμενες ώρες μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει τη Γη. Mια τεράστια τρύπα έχει ανοίξει στην ηλιακή κορώνα και έχουν αναπτυχθεί ισχυροί ηλιακοί άνεμοι οι οποίοι σπρώχνουν με μεγάλη ταχύτητα ιονισμένα σωματίδια προς τη Γη.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Πρόσκρουση μετεωροειδούς στη Σελήνη κατέγραψε το Αστεροσκοπείο Αθηνών


τις 5 Σεπτεμβρίου, το παρατηρησιακό πρόγραμμα NELIOTA του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) κατέγραψε μια φωτεινή λάμψη πρόσκρουσης από μετεωροειδή που χτύπησε την επιφάνεια της Σελήνης. Για τη μέτρηση αυτή χρησιμοποιήθηκε εξειδικευμένο όργανο με ψηφιακές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας στο τηλεσκόπιο 1,2 μέτρων του ΕΑΑ στο Κρυονέρι Κορινθίας, σε υψόμετρο 900 μ., στο όρος Κυλλήνη.

ΠΕΜΠΤΗ, 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


ΗΠΑ: Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να μετατρέπουν ανοιχτά τραύματα απευθείας σε νέο υγιές δέρμα


Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο, που θυμίζει βιολογική αλχημεία και η οποία επιτρέπει για πρώτη φορά να μετατρέπονται ανοιχτά τραύματα σε νέο υγιές δέρμα.

ΤΡΙΤΗ, 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (AI): Στην πρωτοπορία ΗΠΑ-Κίνα


Οι ΗΠΑ και η Κίνα αποτελούν πρωτοπόρες δυνάμεις στην τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με την Ernst & Young. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από δημοσκόπηση της ΕΥ μεταξύ 126 επαγγελματιών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI), το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προηγούνται στον αγώνα για την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, με την Κίνα να ακολουθεί (32%).

Βρετανία: Νέο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής προκαλεί το “da Vinci”


Μια βρετανική εταιρεία του Κέιμπριτζ παρουσίασε ένα νέο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής, το Versius, που θα αποτελέσει ανταγωνιστή του ρομποτικού συστήματος da Vinci, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε αρκετές χώρες (και στην Ελλάδα).


To "HELLAS SCIENCE & TECHNOLOGY"* είναι "θυγατρικό"  online επιστημονικό περιοδικό της Efenpress