7.10.18

Στα άκρα η κόντρα Σαλβίνι- Γερμανίας: «Κλείνουμε τα αεροδρόμια όπως κλείσαμε τα λιμάνια- Δεν δεχόμαστε πίσω μετανάστες»

Bravo Italia. Siamo tutti con te. Continua il combattimento. Efenpress


Η κόντρα της κυβέρνησης της Ιταλίας και ειδικά του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι με το ευρωπαϊκό κατεστημένο και τη Γερμανία έχει φτάσει στα άκρα.
Μετά το φιάσκο του Eurogroup με τον προϋπολογισμό φαίνεται πως η κόντρα αυτή μεταφέρθηκε και στο μεταναστευτικό.

Η κυβερνήσεις Ιταλίας και Γερμανίας είχαν συμφωνήσει σε επιστροφές μεταναστών οι οποίες αυτή τη στιγμή όπως όλα δείχνουν βρίσκονται «στον αέρα»
«Αν κάποιος, στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, σκέφτεται να κατεβάσει στην Ιταλία δεκάδες μετανάστες με  πτήσεις τσάρτερ, να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει διαθέσιμο αεροδρόμιο. Κλείνουμε τα αεροδρόμια όπως κλείσαμε και τα λιμάνια»δήλωσε το πρωί της Κυριακής, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. 
Ο Σαλβίνι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη πρώτη πτήση επιστροφής μεταναστών από τη Γερμανία στην Ιταλία, που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με χώρα εισόδου την Ιταλία. Σ' αυτή την πτήση θα βρίσκονται 40 μετανάστες που «απορρίφθηκαν» από τη Γερμανία, ενώ μέσα στον Οκτώβριο έχει προγραμματισθεί να επιστρέψει άλλη μια ομάδα μεταναστών.
Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία χρησιμοποιεί πτήση charter για να στείλει μαζικά μετανάστες πίσω στην Ιταλία.
Μέχρι στιγμής,  η επιστροφή των μεταναστών στην Ιταλία πραγματοποιούνταν μέσω απλών πτήσεων. Από τη Γαλλία, για παράδειγμα, έρχονται περίπου 20  κάθε μήνα. Και από τη Γερμανία, μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο 25. 
Αλλά η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να επιταχύνει τις επιχειρήσεις: η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων έχει ήδη στείλει δεκάδες επιστολές σε μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία μέσω της Ιταλίας, προειδοποιώντας τους ότι θα αναφερθούν σύντομα στην πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρώπη.
40.000 μετανάστες με πρώτη χώρα εισόδου την Ιταλία, έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και άλλες 15.000 στη Γαλλία. 
Αν η κυβέρνηση της Ιταλίας κάνει πράξη τα λεγόμενά της τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα πόλεμο σε όλα τα μέτωπα ο οποίος θα τραντάξει συθέμελα το οικοδόμημα της ΕΕ.
Πάντως, την ώρα που η Ιταλία προσπαθεί να πάρει τη τύχη στα χέρια της, στην Ελλάδα οι «πρόσφυγες» κάνουν κατάληψη σε κεντρικές πλατείες της χώρας και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων οδηγών.
pronews