13.10.18

Το τέλος μιας ανίερης συμμαχίας


Μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια που προκλήθηκαν από το χάος του... τυφώνα Πάνου και να εμφανίσει ότι πλέον επικρατεί νηνεμία στους κυβερνητικούς κόλπους, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Το τέλος της ανίερης κυβερνητικής συμμαχίας χτυπάει την πόρτα του Μαξίμου και βιώνουμε την τελευταία πράξη πριν από τον θάνατο.

Η συγκατοίκησή τους πια γίνεται αναγκαστική μέχρι να δει ο λαοπρόβλητος πως θα απεμπλακεί από τον ακομβίωτο.
Τα ευφάνταστα σενάρια που διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά, ότι ο ένας κρατάει τον άλλο και θα πάνε μαζί μέχρι τέλους, ότι η πρόταση του Καμμένου για βαλκανική συμμαχία ώστε να μπουν από την πίσω πόρτα στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια, με πεσκέσι να επεκταθούν οι μόνιμες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, έγινε κατόπιν συνεννοήσεως με τον Τσίπρα επειδή απέτυχε η συμφωνία των Πρεσπών κι ο Κοτζιάς, είναι απλώς αστειότητες.
Και προφανώς διαρρέονται από την πλευρά Καμμένου για να δείξει ότι πίσω από τις μεγαλοστομίες υπάρχει απτό σχέδιο. Δεν ξέρουμε, μπορεί όντως να υπάρχει και να του ζήτησαν οι Αμερικανοί να το σερβίρει για να δουν τις αντιδράσεις. Να βρίσκεται όμως ο Καμμένος σε συνεννόηση με τον Τσίπρα για το Plan B είναι απίθανο.
Κι είναι απίθανο διότι αποκλείεται ο Τσίπρας να «αδειάζει» τον ίδιο του τον εαυτό.
Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών αντιλαμβάνεται ότι από τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει ποντάρει τα πάντα στη συμφωνία των Πρεσπών θα την υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων.
Μπορεί οι ψεκασμένοι να ζορίζονται επειδή δεν θα ξαναμπούν στη Βουλή, αλλά να φτάνουν στο σημείο να επικαλούνται συμμαχία Τσίπρα - Καμμένου κατά του Κοτζιά προκαλεί θυμηδία.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι άλλο θα σκαρφιστούν για να αυξήσουν τα ποσοστά τους που καταρρέουν.
Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι το διαζύγιο του άλλοτε μεγάλου πολιτικού έρωτα βρίσκεται προ των πυλών.
Με υπαιτιότητα του Καμμένου.
Κι όπως πληροφορούμαστε, ο Τσίπρας ψάχνει απεγνωσμένα για νέο κυβερνητικό σύντροφο.
Διότι όταν ο νυν σε διασύρει ή καλύτερα σε κάνει ρόμπα διεθνώς, είναι δεδομένο ότι θα του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι.
Το ποτέ θα γίνει θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στα Σκόπια.
Αν κερδίσει ο Ζάεφ, επισπεύδονται οι διαδικασίες με τους ποταμίσιους και άλλους κεντροαριστερούς μηδίσαντες να καταλαμβάνουν τις κενές θέσεις εξουσίας που θα αφήσει ο Καμμένος.
Η πλάκα είναι ότι έτσι όπως τα έκανε ο Πρόεδρος Πάνος κινδυνεύει να μείνει εντελώς μόνος, καθώς ακούγεται έντονα ότι πάνω από τους μισούς ανελίτες βρίσκονται με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάμε για τεράστια επιτυχία του ακομβίωτου.
Εφόσον δεν περάσει η συμφωνία, τότε τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Δεν σημαίνει όμως ότι θα υπάρξει επανένωση των δεσμών Αλέξη και Πάνου. Απλώς θα συγκατοικούν μέχρι να βρει ο Τσίπρας τον τρόπο που θα τον... πετάξει από το μπαλκόνι ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στους μηδίσαντες που λέγαμε.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τον βρει.
Μπορεί να του έχουμε σούρει τα εξ αμάξης του λαοπρόβλητου, αλλά του αναγνωρίζουμε ότι στην ίντριγκα παίρνει τα πρωτεία.
Κι όπως αποδείχτηκε αυτοί που «έφαγε» ήταν μεγαλύτεροι από το μπόι του. Ονόματα δεν λέμε για να μην ανοίξουμε παλιές πληγές.
Που συνεπάγεται ότι τον Καμμένο τον έχει για πρωινό.
Η συνέχεια στις οθόνες σας...

antinews.gr