26.10.18

ΘΡΑΣΟΣ:Άμεση απόσυρση των ρωσικών οπλικών συστημάτων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ζητά το ΝΑΤΟ!

Συνυπέγραψαν και οι κότες!!!Μήπως πρέπει καλύτερα να αλλάζαμε "συμμαχία"; Juan
Το ΝΑΤΟ, σε κείμενο που συνυπογράφει και η Ελλάδα (του Τσίπρα...) και αφορά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καλεί όλες τις χώρες-μέλη του που διαθέτουν ρωσικό εξοπλισμό να τον αποσύρουν άμεσα και να τον αντικαταστήσουν με δυτικά οπλικά συστήματα. (Ευκαιρία να πουλήσουν τους τενεκέδες τους)

Πηγές της Συμμαχίας σημείωναν ότι "ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την αντικατάσταση τους, είναι τα πέντε χρόνια".
Αυτό σημαίνει ότι βάσει της απόφασης, η Ελλάδα θα πρέπει να αποσύρει μια πλειάδα ρωσικών οπλικών συστημάτων όπως τα  μικρού βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1), μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1 και Zubr καθώς και άλλα.
H απόφαση λήφθηκε προκειμένου να πάψει η "εξάρτηση του συνόλου των χωρών του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν ρωσικό οπλισμό από την ρωσική αμυντική βιομηχανία".
"Οι προμήθειες αυτές -σημειώνεται- θα ήταν επίσης ασυμβίβαστες με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας για στρατιωτική ενίσχυση της μέσω εθνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τον στρατιωτικό εξοπλισμό που προέρχεται από την Ρωσία" σύμφωνα με την Συμμαχία.
Ταυτόχρονα υπόσχονται και χρηματοδότηση και βελτιωμένες τιμές για όσες χώρες το πράξουν καθώς η απόφαση αφορά οικονομικά αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Ρουμανία.
Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ μεγάλο ειδικά σε ότι αφορά τα SHORADS, αφού όλα τα υπόλοιπα ούτως ή άλλως πρόκειται να αντικατασταθούν.
Σε ότι αφορά τους S-300 η διαθεσιμότητα τους εξακολουθεί να μην είναι υψηλή. Άλλωστε έκλεισαν 20 χρόνια και πλέον είναι απαραίτητη η αναβάθμιση τους. Το πιθανότερο πλέον βάσει της απόφασης του ΝΑΤΟ είναι να αντικατασταθούν από Patriot.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ρωσικής σχεδιάσεως και κατασκευής οπλικών συστημάτων των ελληνικών ΕΔ περιλαμβάνονται τα εξής:
· Tor-M1 (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΣΞ και ΠΑ)
· SA-8B (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΣΞ)
· RM-70 (ΠΕΠ Εδάφους – Εδάφους, ΣΞ)
· Kornet-E (Αντιαρματικά Κ/Β, ΣΞ)
· ZU-23 (πυροβόλα των 23 χλστ., ΣΞ)
· S-300PMU-1 (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΠΑ)
· Zubr (Αερόστρωμνα, ΠΝ)
pronews