2.10.18

ΕΚΤΑΚΤΟ - Τελεσίγραφο ΝΑΤΟ: Η Συμμαχία απειλεί την Ρωσία με προληπτικό πλήγμα λόγω ανάπτυξης πυραυλικού συστήματος


Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Μόσχα για μυστική ανάπτυξη πυραυλικών όπλων και απείλησαν την Ρωσία με προληπτικό πλήγμα λέγοντας πως αν δεν σταματήσει άμεσα την κατασκευή τους τότε θα αναγκαστούν να λάβουν δράση!

"Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την μυστική ανάπτυξη απαγορευμένων πυραυλικών συστημάτων κρουζ ή αλλιώς οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση και θα τα καταστρέψουν πριν καταστούν επιχειρησιακά" ανέφερε η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Kay Bailey Hutchison, πριν λίγο.
Οι ΗΠΑ ενημερώνουν τα μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Αρχηγείο στο Βέλγιο για μια "μυστική και άκρως φονική ανάπτυξη ρωσικού πυραυλικού συστήματος".
"Η Μόσχα παραβιάζει την Συνθήκη του Ψυχρού Πολέμου με την κατασκευή επίγειου πυραυλικού συστήματος που επιτρέψει στην Μόσχα να εξαπολύσει ένα πυρηνικό πλήγμα κατά της Ευρώπης σε ελάχιστο χρόνο" τόνισαν οι ΗΠΑ.
Η Μόσχα από την πλευρά της καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ.
Η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ τόνισε βέβαια πως η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη σε διπλωματική λύση αλλά είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο.
Αυτό περιλαμβάνει στρατιωτικό πλήγμα αν η ρωσική ανάπτυξη μεσαίου βεληνεκούς συστήματος συνεχιστεί!
"Σε αυτό το σημείο, κοιτάμε την ικανότητα να θέσουμε εκτός μάχης το ρωσικό πυραυλικό σύστημα που μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε χώρα"
"Αντίμετρα από τις ΗΠΑ είναι η πλήρης καταστροφή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος που αναπτύσσει η Μόσχα κατά παράβαση της Συνθήκης"πρόσθεσε.
"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις".
Το τελεσίγραφο των ΗΠΑ δια μέσου της πρέσβειρας είναι κάτι πρωτοφανές καθώς όπως σημειώνουν αμερικανικά ΜΜΕ πρόκειται για ευθεία προειδοποίηση προληπτικού πλήγματος κατά Μόσχας! 
"Προσπαθούμε να στείλουμε μήνυμα στην Μόσχα εδώ και χρόνια πως γνωρίζουμε ότι παραβιάζει την Συνθήκη, δείξαμε στοιχεία στην Ρωσία για τις παραβιάσεις της" είπε η Hutchison .
Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, ανέφερε πως θα συζητήσει το θέμα με τους ομολόγους του αύριο στις Βρυξέλλες.
"Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει , είναι απόφαση του Προέδρου αλλά μπορώ να σας πω πως όλοι σε Πεντάγωνο και State Department ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, πως θα εμπλακούμε...
Οι ΗΠΑ θεωρούν πως έχει παραβιαστεί η Συνθήκη  Μέσης Εμβέλειας πυρηνικών Δυνάμεων του 1987 η οποία απαγορεύει την κατασκευή μεσάιου βεληνεκούς πυραύλων που μπορούν να πλήξουν την Ευρώπη ή την Αλάσκα.
pronews