9.10.18

ΈΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ! Ο ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΆΣΑΝΤ «ΣΩΖΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΔΩΣΕ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΆΝΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ….


Nα πάνε στον αγύρ...έ, ε, στο καλό!            Juan
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ υπέγραψε νομοθετικό διάταγμα το πρωί της Τρίτης με το οποίο δίνει αμνηστία σε όλους τους λιποτάκτες του συριακού στρατού. Συριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ιστορική απόφαση».
Σύμφωνα με όσα γράφονται σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, ο Σύρος πρόεδρος εξέδωσε το διάταγμα αρ. 18 του 2018, σύμφωνα με το οποίο απονέμεται αμνηστία σε όλους τους λιποτάκτες του συριακού στρατού εντός και εκτός συριακής επικράτειας, με το οποίο απαλλάσσονται από όλες τις στρατιωτικές ποινές που προβλέπονται από το νομοθετικό διάταγμα 61 του 1950 και όλες τις τροποποιήσεις πριν τις 9 Οκτωβρίου 2018.

Ωστόσο, αμνηστία δεν παρέχεται σε όσους διέπραξαν εγκλήματα ενάντια στο συριακό κράτος.
Η αμνηστία ισχύει σε όσους παρουσιαστούν εντός τεσσάρων μηνών στις συριακές Αρχές και εντός έξι μηνών για όσους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής σε χιλιάδες νεαρούς Σύρους φυγάδες, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θητεία τους ή λιποτακτώντας από τις γραμμές του στρατού.
Makeleio.gr