16.10.18

Φάκελο με τις θεσμικές παραβάσεις της κυβέρνησης στέλνει η ΝΔ στην ΕΕ: «Επιχειρούν να γίνουν καθεστώς»

Αποφασισμένοι είναι στη ΝΔ να «διεθνοποιήσουν» τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα οποία τα χαρακτηρίζουν θεσμικές παραβάσεις, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εναντίον πολιτικών του αντιπάλων του, τους οποίους απείλησε με φυλακίσεις προκαταλαμβάνοντας μάλιστα τις ενέργειες της Δικαιοσύνης.
Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν παντού ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να γίνει ένα είδος καθεστώτος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται, να θέσει το ζήτημα της προσπάθειας χειραγώγησης θεσμών της ελληνικής Δημοκρατίας, όπως η Δικαιοσύνη και ο Τύπος, στη συνάντηση την οποία θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Έχει γίνει καταγραφή και έχει ετοιμαστεί φάκελος με τις δεκάδες ενέργειες και δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίες γίνονται, χωρίς να υπάρξει ποτέ καμία αντίδραση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 
Με αυτό τον φάκελο θέλουν να θέσουν προ των ευθυνών τους και τους Ευρωπαίους οι οποίοι δείχνουν να «χαϊδεύουν» τον Α.Τσίπρα επειδή μέχρι σήμερα υπήρξε άψογος εφαρμοστής όποιου μέτρου του ζητήθηκε να πάρει.
Παρομοιάζουν την κατάσταση στη χώρα μας με όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν που υποχρέωσαν τα ευρωπαϊκά όργανα να κινήσουν τις διαδικασίες κυρώσεων που προβλέπονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπουργός κυβέρνησης της χώρας της ΕΕ απευθύνεται έτσι στη Δικαιοσύνη δείχνοντας ότι μπορούν να την χειραγωγήσουν.
Όμως όλα αυτά γίνονται κατά τη ΝΔ, σε συνεννόηση με τον ίδιο τον Α.Τσίπρα και είναι αδύνατον να μην έχει γνώση για το τι πράττουν τα κυβερνητικά στελέχη του. Έτσι θεωρούν ότι πρέπει να θυμίσουν στην ΕΕ ότι η Ελλάδα είναι μέλος της και έχει κοινές αξίες, όπως ο διαχωρισμός των εξουσιών και ότι δεν μπορεί η ΕΕ να συμπεριφέρεται επιλεκτικά όπου θέλει με αυστηρότητα, όπως στην περίπτωση Όρμπαν και εδώ να κάνουν πως δεν βλέπουν.
Βέβαια στο θέμα Όρμπαν εκεί η ΕΕ προχώρησε σε άλλο ατόπημα. Δεν επρόκειτο για ζήτημα Δικαιοσύνης και σωστής δημοκρατικής λειτουργίας αλλά επειδή ο Όρμπαν αρνείται να επιτρέψει την καταστροφή και αλλοίωση της χώρας του από τις μεταναστευτικές ροές.
Στη Νέα Δημοκρατία, πάντως, δεν σκοπεύουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Συνθήκης που προβλέπει κυρώσεις διότι, όπως σημειώνουν, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επεδίωκε ποτέ να πληρώσει όλη η χώρα τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Προς κατεύθυνση της διεθνοποίησης δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ανεβάσει και στα αγγλικά την ανάρτησή του με την οποία διαμαρτυρήθηκε για τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο κ. Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαιτείται να φυλακιστούν στελέχη της αντιπολίτευσης για να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές. 
«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!» έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Twitter. «Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών» συμπλήρωσε στην αγγλική γλώσσα ο κ. Μητσοτάκης. 
Tsipras’ favorite Minister said that SYRIZA could win the elections if only the government puts some of their political opponents in jail. Nea Demokratia will not be intimidated! The next elections will not just be about the economy. But also about standing up for our core values

Γνωρίζει έτσι ότι στην αγγλική γλώσσα θα καταλάβουν και στις Βρυξέλλες τι εννοεί και ότι ουδείς πλέον είναι απληροφόρητος.
pronews