29.10.18

Η υγεία των αστυνομικών


Γράφει ο συνεργάτης μας 
 Φώτιος Ιωάννου

Με αφορμή το κρούσμα που σημειώθηκε στη Μόρια, θέλω να επισημάνω τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν οι αστυνομικοί που έρχονται σε επαφή με τους ξενόφερτους, οι οποίοι ποτέ στη ζωή τους δεν εμβολιάσθηκαν για οποιαδήποτε ασθένεια και είναι εν δυνάμει φορείς εξαιρετικά σοβαρών  η και θανατηφόρων  ασθενειών,  οι οποίες  στην Ευρώπη έχουν εκλείψει προ δεκαετιών.


 Η Πολιτεία έχει πρωταρχικό καθήκον να λάβει τέτοια μέτρα που να αποτρέπουν τη μετάδοση των ασθενειών αυτών, τόσο στους αστυνομικούς, όσο βέβαια και στους πολίτες που έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς.

Θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και να  εμβολιασθούν ΟΛΟΙ  αυτοί  οι  απρόσκλητοι "επισκέπτες" . Την όποια δαπάνη, θα πρέπει φυσικά να την επωμισθεί  η ΕΕ που ευθύνεται για την απαράδεκτη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη "τηλεκατευθυνομένων"  αλλοδαπών

  Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που δεν έχει ληφθεί υπ όψιν καθόλου και αποτελεί ίσως σοβαρότερη έκθεση σε κίνδυνο των αστυνομικών:
 Η μεταφορά  ατόμων - για διαφόρους λόγους- με περιπολικά! Εκεί ο κίνδυνος μεταδόσεως ασθενειών είναι ποιο άμεσος λόγω του κλειστού χώρου, καθώς επίσης και εκ  του γεγονότος  ότι με τα  ίδια περιπολικά και στα ίδια  καθίσματα μεταφέρονται για εκτέλεση υπηρεσίας αστυνομικοί!





 Θα πρέπει να ληφθεί  μέριμνα για χρήση άλλων οχημάτων για τέτοιες χρήσεις, με εσωτερικό χώρισμα των εμπροσθίων καθισμάτων από τα πίσω, όπως συμβαίνει και στις ΗΠΑ -και όπως είχε προταθεί  το 1976  από τη Δ/νση Οργανώσεως του Αρχηγείου Χωροφυλακής, με μετατροπή μικρού κόστους  ( από υπάρχον στο εμπόριο σετ ) των περιπολικών. Ίσως για την εποχή εκείνη να ήταν πολυτέλεια, αλλά για σήμερα αποτελεί άμεση ανάγκη.

  Φυσικά εννοείται ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να απολυμαίνονται συστηματικά όλα τα αστυνομικά οχήματα γιατί ούτε οι αστυνομικοί είναι αναλώσιμο είδος αλλά ούτε και οι οικογένειές τους, στις οποίες θα μεταφέρουν εν αγνοία τους τις όποιες μεταδοτικές ασθένειες, οι ίδιοι.

  Τα κατά τόπους Αστυνομικά Σωματεία  και η  Π.Ο.ΑΣ.Υ θα πρέπει να πάρουν θέση άμεσα και να επιβάλουν τη λήψη μέτρων.
  
 Φώτιος Ιωάννου
     Efenpress