21.10.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου


Χθες, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10.00, γιορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Παναγιωτάτου κ. κ. Άνθιμου, Μητροπολίτη της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ως ακολούθως :

  • Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά
  • Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών
  • Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου
  • Χαιρετισμός της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Αικατερίνης Νοτοπούλου
  • Χαιρετισμός του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστρατήγου Ανδρέα Αποστολόπουλου
  • Μουσική εκδήλωση από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και μικρή δεξίωση στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
Την εν λόγω τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Αικατερίνη Νοτοπούλου, εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού N.R.D.C. - GR, οι Βουλευτές Ιωάννης Αμανατίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ιωάννης Σαρίδης, Γεώργιος Λαζαρίδης, ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής, η Γενική Πρόξενος της Αλβανίας Ylli Pavlina,  εκπρόσωπος του Γενικού Προξένου της Ρωσίας, ο Εισαγγελέας Εφετών Αργύριος Δημόπουλος, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νέας Δημοκρατίας, Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Ένωσης Κεντρώων, ο Συντονιστής Π.Σ. Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής Περ. Πυροσβεστικής Διοίκησης κ. Μακεδονίας  Αντιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Νικόλαος Κλιάκας, εκπρόσωποι Α.Δ.Ι.Σ.Π.Ο. και Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, εκπρόσωπος του Πρύτανη του Α.Π.Θ., ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθος κόσμου.
Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης.
Επίσης, παρέστησαν ο βοηθός Γ.Α.Δ.Θ., οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι Διευθυντές της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., Επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Β. Ελλάδος, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Ελληνικής Αστυνομίας,  Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων της Αστυνομίας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ..
Προς τιμήν των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, κατατέθηκαν στεφάνια από την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, από εκπρόσωπο του  Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, από εκπρόσωπο  του   Δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, από εκπρόσωπο του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, από εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νέας Δημοκρατίας, από τον Αντιπρόεδρο του πολιτικού κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκπρόσωπο του πολιτικού κόμματος της Ένωσης Κεντρώων, από τον Αντιπρόεδρο του παραρτήματος της  Ένωσης  Αποστράτων  Αξιωματικών  Στρατού, από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής - Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, από τον Αντιπρόεδρο  της Ένωσης Αστυνομικών εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, της Ένωσης  Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Θεσ/νίκης, από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας-Πυροσβεστικού Σώματος Μακεδονίας- Θράκης, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Θεσ/νίκης της  Διεθνούς Ένωσης  Αστυνομικών, από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Β. Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, από τον Πρόεδρο της  Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.