31.10.18

Ερώτηση «φωτιά» - Δ.Καμμένος: «Γιατί η ΠΑ προστατεύει την Αλβανία»;


Ερώτηση στην Βουλή για την αποκάλυψη του pronews.gr για την προστασία που προσφέρει η Πολεμική Αεροπορία στην Αλβανία και στην κυβέρνηση Ράμα, από πιθανούς εχθρούς τους όπως π.χ η ομόδοξη και αδελφή χώρα της Σερβίας, έφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του κόμματος  «Δύναμη Ελληνισμού», Δημήτρης Καμμένος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρεται ρητώς στο δημοσίευμα του pronews.gr και ρωτάει για το πως «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία όπου οι διαθεσιμότητες είναι πολύ χαμηλές λόγω έλλειψης ανταλλακτικών κτλ, επιβαρύνεται και με την προστασία της Αλβανίας η οποία καταπιέζει και δολοφονεί τους βορειοηπειρώτες.»
Ζητάει μάλιστα από την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα το ακριβές κόστος της «προστασίας» που παρέχει η ΠΑ στην Αλβανία από «εχθρούς» που παραδοσιακά, ηθικά και πνευματικά είναι αδελφό έθνος λόγω ισχυρότατων ορθόδοξων δεσμών
Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση του Δ.Καμμένου:
Βάσει χθεσινού ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.pronews.gr αναφέρεται ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία προστατεύει το αλβανικό καθεστώς του Έντι Ράμα εκτελώντας πτήσεις με μαχητικά F-16 πανω από την Αλβανία.
Συγκεκριμένα τονίζεται ότι μετά από συμφωνία των κυβερνήσεων Τσίπρα και Ράμα, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη προστατεύουν τον αλβανικό εναέριο χώρο με αποστολή αναχαίτισης των πιθανών εχθρών της Αλβανίας όπως είναι π.χ. η σερβική Αεροπορία.
Η συμφωνία υπεγράφη προ έτους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και αφορά αποστολές air policing σε όλο τον αλβανικό εναέριο χώρο.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία όπου οι διαθεσιμότητες είναι πολύ χαμηλές λόγω έλλειψης ανταλλακτικών κτλ, επιβαρύνεται και με την προστασία της Αλβανίας η οποία καταπιέζει και δολοφονεί τους βορειοηπειρώτες.
Συνεπεία των ανωτέρω ερωτάσθε:
Είναι αληθή τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ; Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε τα πραγματικά περιστατικά τα οποία περιγράφονται;
Ποια η ετήσια επιβάρυνση στον πρϋπολογισμό του ΥΕΘΑ; Προσκομίσατε τα σχετικά οικονομικά στοιχεία απ'αρχής της εν λόγω συμφωνίας ανά έτος.
Τι ακριβώς προβλέπει η συγκεκριμένη συμφωνία και τι υποχρεώσεις απορρέουν από αυτήν;
Λεφτά υπάρχουν για τους Αλβανούς και όχι για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Δεν αναγνωρίζετε το γεγονός ότι αποδομούνται σταδιακά μέσω τέτοιων δραστηριοτήτων και συμφωνιών;
Ο Ερωτών Βουλευτής.

pronews