21.10.18

Αγγελική Νάκου: Πώς μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος, και να μην ανοίγεις μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες;

   ( Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ:)
Της Αγγελικής Νάκου
Δημοσιογράφου

Η διαχείριση του προσφυγικού, εξελίχτηκε σε μείζον θέμα για την Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια.
Φυσικά και για την Ελλάδα, από τη στιγμή που η πατρίδα μας λειτουργεί ως, πρώτη χώρα υποδοχής ανθρώπων από πατρίδες που χάθηκαν. Από οικογένειες που “ακρωτηριάστηκαν”. Από “σπίτια” που έγιναν οδυνηρή ανάμνηση.
Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, και αυτό φάνηκε από την αδυναμία της Ενωμένης Ευρώπης, από τις αντιδράσεις στις κοινωνίες κάθε χώρας, από τη συγκρότηση πολιτικών ρευμάτων και κινήσεων, με το μεταναστευτικό ως κεντρικό πυλώνα ρητορικής και ιδεολογίας.

Κι όμως, κάποιες φορές τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, φτάνει να μην ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι.
Και ως άνθρωποι, να ανοίγουμε μια φιλόξενη αγκαλιά για άλλους ανθρώπους, στη θέση των οποίων θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς οι ίδιοι, που είδαν να τους αφαιρείται βίαια το δικαίωμα της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.
Άνθρωποι. Αυτό είμαστε στο τέλος της ημέρας.
Να μην το ξεχνάμε

__Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:________________
Πολύ ωραία και συναισθηματικά όλα αυτά, μας αγγίζουν όλους τους Έλληνες. Όμως πέρα από τη ρομαντική πλευρά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.
Οι άνθρωποι αυτοί:
1- Εχουν τελείως διαφορετικά ήθη και έθιμα, τελείως αντίθετα με αυτά που επικρατούν στις Ευρωπαϊκές χώρες.
2- Είναι -ένεκα παιδείας- απροσάρμοστοι με τον πολιτισμό της Ευρώπης και αποτελούν ξένο σώμα μή συμβατό και με επικείμενες  βαρύτατες επιπτώσεις στο  κοινωνικό περιβάλλον των κρατών στα οποία φιλοξενούνται.
2- Η συντριπτική πλειοψηφία  αυτών δεν είναι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες που εισήλθαν λαθραία στη χώρα είτε αυτοβούλως είτε σταλμένοι από εχθρικές προς τη χώρα μας κυβερνήσεις με αντικειμενικό σκοπό αφ  ενός την αλλοίωση μακροπρόθεσμα του πληθυσμού και των εθνικών μας παραδόσεων και αφ ετέρου βραχυπρόθεσμα  (ορισμένοι εξ αυτών, ως πράκτορες των Τούρκων, ISIS κ.λ.π.) την εκ των έσω - σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδος με Τουρκία) πρόκληση δολιοφθορών,και δημιουργία διμέτωπου αγώνα του Ελληνικού Στρατού.
3- Η παρουσία παιδιών και γυναικών, δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί  αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στους λαούς αυτούς να χρησιμοποιούν γυναικόπαιδα είτε σαν ασπίδα σε πολεμικές επιχειρήσεις είτε σαν προκάλυμμα σε επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου.
4- Το φαινόμενο της καταβολής δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε διακινητές, από μόνο του, αποδεικνύει ότι κάποιος χρηματοδότης κρύβεται από πίσω.
5- Η κατοχή και η συνεχής χρήση πανάκριβων κινητών τηλεφώνων από το σύνολο των "μεταναστών" επιβεβαιώνει οικονομική άνεση που δεν είναι συμβατή με πτωχούς και κατατρεγμένους πρόσφυγες, αλλά αντιθέτως η κατοχή αυτών, εκτός από την οικονομική των άνεση  που υποδηλώνε, αποτελεί και μέσον λήψεως οδηγιών από  γνωστά- άγνωστα κέντρα επιχειρησεων που σε πρώτη φάση οργανώνουν κλείσιμο οδικών  αρτηριών ( για να δοκιμάσουν τις "χλιαρές και εικονικές" αντιδράσεις των αρμοδίων δυνάμεων (που μόνο σε Έλληνες ξεσπούν τα απωθημένα των πολιτικών ηγετών τους) και σε δεύτερη φάση - μόλις πάρουν εντολή- τα τηλέφωνα αυτά θα αποτελέσουν μέσον για συντονισμένες ενέργειες δολιοφθοράς, καταστροφών και λεηλασιών, τη στιγμή που ο στρατός μας θα πολεμά στα σύνορα.
6- Με την παρουσία των αλλοδαπών αυτών, συνεπικουρούμενων  και από εγχώρια  αναρχο- κομμουνιστικά  απολειφάδια,  συζητήσιμης πνευματικής ευστάθιας, η εγκληματικότητα έχει ανέλθει σε αστρονομικά ποσοστά και η αστυνομία με τους..."κανόνες εμπλοκής" που της έχουν δοθεί, αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
7- Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι αποτελούνται από πληθυσμούς του ενός δισ, (1.000.000.000) κατοίκων) Ινδία Πακιστάν κ.λ.π. που μόνο το 1% αυτών να μας "κουβαληθεί" εμείς τελειώσαμε σαν χώρα.
8- Η φιλόστοργη αγκαλιά, που αναφέρεται η εκλεκτή δημοσιογράφος μας,αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή,  θα μετατραπεί από αγκαλιά σε  μαζική ακολασία (για να μη χρησιμοποιήσω την ανάλογη λέξη...)
  Τέλος θα πρέπει να απαγορευθούν οι ΜΚΟ και να αρχίσουν οι μαζικές απελάσεις και η υποχρεωτική επιστροφή των αλλοδαπών  στις πατρίδες τους.
 Εάν δεν γίνει αυτό, η λύση που απομένει δεν είναι άλλη από μια εκλογή ακροδεξιάς κυβέρνησης που γνωρίζει πως θα λύσει το όλο θέμα.

Α. Αλεξανδρής