31.10.18

Δολοφονία Κ.Κατσίφα: «Πείραξαν» την σορό γιατί είναι ένοχοι - Το θύμα δεν γνώριζε ότι θα τον εκτελούσαν


Aν και ο Έλληνας ιατροδικαστής είδε την σορό του δολοφονημένου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα μόνο για πέντε λεπτά και ενώ αυτή είχε «πειραχτεί» από τις αλβανικές αρχές μπόρεσε να διαπιστώσει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δέχθηκε δύο σφαίρες στην καρδιά, συγκεκριμένα στο περικάρδιο.

Ήταν διαμπερείς βολές κι έγιναν από απόσταση περίπου 20 έως 25 μέτρων και όχι εξ επαφής που σημαίνει ότι ήταν βολές ελεύθερου σκοπευτή
Φέρεται πως ο νεκρός είχε γαλήνια μορφή στο πρόσωπό του πράγμα σπάνιο αλλά και αυτό αποτελεί στοιχείο ότι δεν πίστευε εκείνη την στιγμή ότι διέτρεχε θανάσιμο κίνδυνο. Η γαλήνη αυτή προκαλεί ερωτηματικά καθώς δείχνει ότι το θύμα θεωρούσε ότι βρίσκονταν σε ασφαλή κατάσταση.
Δεν είχε γνώση ότι θα τον εκτελούσαν.
Αυτό είναι δύσκολο για ένα άτομο το οποίο βρίσκεται εν βρασμώ ψυχής και υποτίθεται πυροβολάει ασύστολα κατά ειδικών αστυνομικών δυνάμεων.
Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr δεν μπορεί να γίνει νεκροτομή στην οποία να συμμετάσχει και το ελληνικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην γειτονική χώρα διότι ο ιατροδικαστής από την Αλβανία έκανε νεκροτομή όταν το πτώμα του Έλληνα ομογενή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι αμέσως μετά έραψε τα τραύματα αλλοιώνοντας έτσι τα στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν τελικές απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελέστηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Όλα τα στοιχεία έχουν πια καταστραφεί.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο μαζί με το μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών που εξέτασαν την σορό
Η συμπεριφορά των αλβανικών αρχών δείχνει ενοχή. Εάν δεν φοβόντουσαν θα επέτρεπαν την εξέταση της σορού από την αρχή και κυρίως χωρίς να την έχουν πειράξει. Θα έλεγαν «είμαστε καθαροί, ιδού τα ευρήματα».
Όμως δεν το έπραξαν και αντίθετα φρόντισαν να «αγοράσουν» πολύτιμο χρόνο για να κρύψουν το τι πραγματικά έγινε.
pronews