3.10.18

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προσομοίωση ασύμμετρης επίθεσης και παρεμπόδισης της κίνησης του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο από αλλοδαπούς

Προσομοίωση ασύμμετρης επίθεσης και παρεμπόδισης της κίνησης του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο από αλλοδαπούς έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στον κόμβο της Καβύλης στην Ορεστιάδα όταν 150 μετανάστες οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα απέκλεισαν την εθνική οδό, δημιουργώντας φράχτη με τα σώματά τους μην επιτρέποντας έτσι σε κανέναν να περάσει το δρόμο συμπεριλαμβανόμενων και των στρατιωτικών που έπρεπε να πάνε στο στρατόπεδο της περιοχής.

Ακόμα και η ώρα του αποκλεισμού (στις 6:00 το πρωί) θα μπορούσε να είναι μέρος σχεδίου για παρεμπόδιση λειτουργίας των ελληνικών ΕΔ στην πιο νευραλγική περιοχή της χώρας και να ανατρέψει τους ελληνικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση μιας κρίσης με τους γνωστούς «απέναντι».
Οι στρατιωτικοί κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της Καβύλης, στο οποίο δεν μπορούσαν να πλησιάσουν από τον κανονικό δρόμο κι έπρεπε να κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα αναζητώντας δίοδο από άλλο κόμβο, όπως αναφέρει το thrakinea.
Το απίστευτο περιστατικό, μπορεί να συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση στον Έβρο, έχει όμως συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά είναι η πρώτη φορά που όλως «τυχαίως» εμποδίστηκε η λειτουργία και η επιχειρησιακή ετοιμότητα μονάδας πρώτης γραμμής με... άλλα μέσα
Τις τελευταίες εβδομάδες από την Ελληνική Αστυνομία, γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποτροπής ατόμων από την Τουρκία. Η σημερινή μαζική είσοδος και κίνηση αποκλεισμού του δρόμου, δημιουργεί τουλάχιστον εντύπωση.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους μετανάστες να απομακρύνονται τουλάχιστον δύο ώρες μετά.
pronews
Εάν επρόκειτο για Έλληνες διαδηλωτές υπέρ της Μακεδονίας η ... ελληνική κυβέρνηση θα είχε διατάξει τη χρήση  τουλάχιστον δακρυγόνων και ξυλοδαρμούς. Τώρα που έπρεπε να γίνει παραδειγματική χρήση βίας, μαζικές συλλήψεις και απελάσεις, η κυβέρνηση έκανε πάλι την κότα! Την επομένη φορά θα πρέπει τέτοια ενέργεια να αντιμετωπιστεί με στρατιωτικά μέσα...Αυτό θα πρέπει να τους το πουν να το ξέρουν τα λαθροπαράσιτα που μας κουβάλησαν στο τόπο μας οι πολιτικές κυβερνήσεις της συμφοράς και της "προόδου".
Juan