22.10.18

Και τώρα Τσίπρας και Καμμένος έμειναν μόνοι τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η συμπαιγνία, το θέατρο εις βάρος των εθνικών μας θεμάτων, η σύμπραξη στη δημιουργία υπαρξιακού προβλήματος στη χώρα, αποδείχθηκαν περίτρανα στο υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας.
Τα στοιχεία είναι μπροστά στα μάτια μας:
Όπως αποκαλύφθηκε, Τσίπρας και Καμμένος γευμάτισαν μυστικά στη ΛΑΕΔ την προηγουμένη του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί, όπως αποδείχθηκε την επομένη, σκηνοθέτησαν την παρουσία τους στο υπουργικό συμβούλιο.
Έτσι, την επομένη (16 Οκτωβρίου), στο υπουργικό συμβούλιο, ανέβασαν την παράσταση «διαφωνώ, αλλά στηρίζω». Ο μεν Τσίπρας κάλεσε τους υπουργούς του να δεσμευτούν ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση για το ονοματολογικό, χωρίς, όπως είπε, να αλλάξουν τις απόψεις τους,  ο δε Καμμένος είπε ότι διατηρεί τις απόψεις του, αλλά δεν θα συμπλεύσει με τη Ν.Δ. για ανατροπή της κυβέρνησης!

Προφανώς, επανέλαβαν αυτά που είχαν συμφωνήσει την προηγουμένη!
Ο Τσίπρας θα διατηρηθεί στην εξουσία και ο Καμμένος θα διαφωνεί, αλλά θα κρατηθεί μαζί του στην εξουσία.
Μετά, την επομένη του υπουργικού συμβουλίου, ο Κοτζιάς θίχτηκε και παραιτήθηκε. Ο Τσίπρας αποδέχθηκε την παραίτηση του Κοτζιά με τον οποίο συμφωνεί και κράτησε στη θέση του τον Καμμένο με τον οποίο διαφωνεί!
Σαν κι’ αυτόν που σκότωσε τους γονείς του για να πάει εκδρομή με το ορφανοτροφείο και στο δικαστήριο είπε «λυπηθείτε το ορφανό».
Τον κράτησε ο Τσίπρας τον Καμμένο και μετά του έστειλε τάχα μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία και προσωπικές στρατηγικές! Και ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο των Εξωτερικών, επειδή, όπως είπε, θέλει να καταδείξει την αποφασιστικότητά του να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση της «ιστορικής» συμφωνίας των Πρεσπών.
Δηλαδή, ο Τσίπρας θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του» για να πετύχει αυτό που δήθεν δεν θέλει ο Καμμένος!
Αλλά ο Καμμένος κάνει ότι δεν ακούει! Ενώ κανονικά έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως και να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που δηλώνει ότι θα επιδιώξει με όλα τα μέσα αυτό που ο ίδιος δήθεν αποκρούει.
Τώρα πια ο Καμμένος έχει μείνει μόνος με τον Τσίπρα. Δεν υπάρχει πλέον το ευτραφές μαξιλάρι που ακούει στο όνομα Κοτζιάς για να βαράει. Τώρα είναι υποχρεωμένος να βαρέσει τον γάιδαρο και όχι το σαμάρι.
Τώρα, Τσίπρας και Καμμένος είναι δύο συνεργάτες που περπατούν κρατώντας ο καθένας τους από δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.
Το ατύχημα πλησιάζει…
Για τον Κοτζιά, το ατύχημα είναι εδώ: Η αποτυχία στα Σκόπια, που αναγκαστικά τον οδήγησε στην απόφαση για παραίτηση. Να λείπει από το υπουργείο Εξωτερικών όταν όλα θα καταρρεύσουν με πάταγο, για να μπορεί να λέει πως η αποτυχία οφείλεται στην αποχώρησή του…