2.10.18

Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη



Συνελήφθησαν 5 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Μετέφεραν με τρία οχήματα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η ύπαρξη δύο οχημάτων που λειτουργούσαν ως προπομποί προκειμένου να εντοπίζουν πιθανά σημεία αστυνομικού ελέγχου

Οι επισταμένες έρευνες, η συνεργασία μεταξύ αστυνομικών Υπηρεσιών και η επιχειρησιακή δράση και ετοιμότητα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου οδήγησαν στη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν παράνομα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.


Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς ηλικίας 25, 26, 33, 36 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση και μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.







Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών, μεσημεριανές ώρες χθες (30-09-2018), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν τρία (3) πολυτελή οχήματα να κινούνται στην Εγνατία Οδό με μεγάλο αριθμό επιβατών, τους οποίους και αποβίβασαν στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Οι μεταφερόμενοι προσπάθησαν να φύγουν ατάκτως προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν λίγο αργότερα σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου της Πυλαίας, οπότε και συνελήφθησαν οι τρείς οδηγοί τους. 

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι οδηγοί δύο ακόμη επιβατικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως προπομπούς προκειμένου να εντοπίζουν πιθανά σημεία αστυνομικού ελέγχου και να αποφεύγεται η διέλευση των παράνομα μεταφερόμενων αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι, προκειμένου να μεταφέρονται όσο το δυνατό περισσότερα άτομα, κάποιοι από τους αλλοδαπούς μεταφέρονταν ακόμη και στους αποθηκευτικούς χώρους των οχημάτων.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) οχήματα, δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και το χρηματικό ποσό των (1.650) ευρώ.