30.10.18

Βίντεο: Πλημμύρισε το 75% της Βενετίας- 10 νεκροί- Μέχρι το γόνατο το νερό σε σπίτια και εστιατόρια


Στους 10 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που «σαρώνει» την Ιταλία τις τελευταίες ώρες.

Επτά άνθρωποι καταπλακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους από την πτώση δέντρων, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους καθώς παρασύρθηκαν από την τρικυμιώδη θάλασσα. Επίσης, μια γυναίκα στη βόρεια περιφέρεια του Μπολτζάνο παρασύρθηκε από τα νερά χείμαρρου, ο οποίος υπερχείλισε.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας παραμένει σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης μέχρι και σήμερα το βράδυ, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται και νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, το λιμάνι της περιοχής Ραπάλο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ σειρά προβλημάτων καταγράφεται και σε δεκάδες οδικές συνδέσεις, κυρίως στη βορειοδυτική Ιταλία.
Πλημμύρισε η Βενετία
Στην Βενετία σημειώθηκε και πάλι το φαινόμενο της παλίρροιας, και αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των πλωτών λεωφορείων. Συνολικά, το 75% της πόλης πλημμύρισε, με τουρίστες και κατοίκους να χρησιμοποιούν κατάλληλες βάρκες προκειμένου να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, τα υποβρύχια φράγματα που βρίσκονται υπό κατασκευή θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την πλημμύρα, όμως το έργο βρίσκεται επί έτη ανολοκλήρωτο εξαιτίας του υψηλού κόστους και σκανδάλων διαφθοράς.
Κλειστά τα σχολεία στη Ρώμη
Στην Ρώμη, σήμερα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και ο σφοδρός άνεμος προκάλεσε την πτώση πολλών κορμών και κλαδιών δέντρων, με σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Με απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα (όπως στην περίπτωση της γραμμής Ρώμης-Μιλάνου), εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.


Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το μικρό νησί της Ίσκια. Στην πόλη Μπέργκαμο, έξω από το Μιλάνο, τέλος, από την βροχή πλημμύρισε παιδικός σταθμός και τετρακόσιοι άνθρωποι (προσωπικό και μικροί μαθητές), εγκατέλειψαν το κτήριο με την βοήθεια των πυροσβεστών.
pronews