5.10.18

Ενα βήμα πριν την μάχη το Ισραήλ: Έθεσε τον Στρατό σε επίπεδο ετοιμότητας 4 - Προειδοποιεί η Ρωσία


O Yπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Α.Λίμπερμαν, μετά από συμβούλιο που συγκάλεσε με τον Αρχηγό των ΕΔ, στρατηγό Gady Eisenkot, τον αρχηγό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Tamir Hayman  και άλλους συμβούλους, έθεσε τον στρατό του Ισραήλ σε κατάσταση ετοιμότητας 4*, ένα βήμα δηλαδή πριν τον πόλεμο..

Το επίπεδο 4 είναι το τελευταίο πριν την έναρξη εχθροπραξιών. Το ανώτερο είναι το 5 και σημαίνει πόλεμος ή φυσική καταστροφή.
Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πολυμέτωπο αγώνα.
"Δώσαμε διαταγή στις δυνάμεις IDF" για ύψιστη πολεμική ετοιμότητα λόγω εξελίξεων" ανέφερε.
"Οι δυνάμεις IDF του Ισραήλ ετοιμάζονται για μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων μεταξύ των οποίων μεγάλο ρόλο μεγάλο ρόλο παίζει και η Χαμάς"
Ενισχύσεις μεταφέρονται και προς Γάζα καθώς υπάρχουν φόβοι για επιθέσεις της Χαμάς.
Η Ρωσία σε ανακοίνωση ανέφερε πως:
"Ελπίζουμε οι ισραηλινοί συνάδελφοι μας να συμπεριφερθούν λογικά όσο αφορά τους όρους δράσης στην Μέση Ανατολή.
Προερχόμενοι από την πραγματικότητα ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι αναγκαίος, εντούτοις την ίδια στιγμή η Συρία δεν πρέπει να γίνει αρένα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών".
Το επίπεδο ετοιμότητας έχει αυξηθεί στην Negev ενω μαχητικά πετούν πάνω από Λίβανο.
Οι ΗΠΑ μπορεί να απαντήσουν με μαχητικά F-22 στην παράδοση των S-300 στη Συρία
Δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ μπορεί να απαντήσουν με μαχητικά F-22 και F-16 V στην παράδοση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία. 
Η αμερικανική πολεμική αεροπορία μπορεί να χρησιμοποιήσει μαχητικά F-22 και F-16CJ Vipers για να καταστείλει και να καταστρέψει την εχθρική αεράμυνα, υποστηρίζει δημοσίευμα του thedrive.com, με αφορμή την παράδοση των ρωσικών S-300 στη Συρία.

We hope that colleagues will behave rationally in terms of actions in .We proceed from the fact that the fight against terrorism is necessary but at the same time should not turn into an arena for settling accounts, Deputy Foreign Minister Vershinin said

pronews

*H Ελληνική κυβέρνηση, ανάλογα περιστατικά τα έχει μόνιμα σε επίπεδο ετοιμότητας: ...3 !!! 
Juan