4.10.18

Υποχρεωτική η στράτευση των γυναικών στην Ολλανδία από το 2019

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «DutchNews», από τον Ιανουάριο του 2019, οι Ολλανδές θα πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο νόμος της υποχρεωτικής στράτευσης των Ολλανδών, ανδρών και γυναικών πλέον από το 2019, ισχύει, αλλά εδώ και 21 χρόνια, δηλαδή από το 1997, η στρατιωτική θητεία είναι μεν υποχρεωτική, αλλά δεν εφαρμόζεται στην πράξη.
Δηλαδή, ενώ ο ισχύον νόμος προβλέπει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, εντούτοις οι Ολλανδοί δεν καλούνται να καταταγούν. Οι ανάγκες καλύπτονται από επαγγελματίες.
Η νέα νομοθεσία έρχεται να εξισώσει άνδρες και γυναίκες στο ζήτημα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, και στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ολλανδικού Υπουργείου Άμυνας, Klaas Meijer. Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2019, όλοι οι Ολλανδοί, άνδρες και γυναίκες, μόλις κλείσουν τα 17 τους χρόνια, θα λαμβάνουν μια επιστολή από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, με την οποία θα ενημερώνονται ότι έχουν πλέον ενταχθεί στα στρατιωτικά μητρώα της χώρας, μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας τους.
Θα μπορούν να κληθούν υπό τα όπλα ανά πάσα στιγμή, εάν και εφόσον η Ολλανδία, η το ΝΑΤΟ, δεχθούν επίθεση ή σε περίπτωση έκτακτης εθνικής ανάγκης (εσωτερικές ταραχές, εξέγερση, πραξικόπημα, φυσικές καταστροφές κ.ά.). Σύμφωνα με μέλη της Γερουσίας, το μέτρο αποσκοπεί στο να κάνει τις Ολλανδές να σκεφτούν την περίπτωση της στρατιωτικής καριέρας, δεδομένου ότι σήμερα μόλις το 10% του προσωπικού των Ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι γυναίκες.
defencereview.gr
Οι Ελληνίδες γιατί δεν μπορούν να υπηρετήσουν στο στρατό; Είναι άλλη ...ράτσα; Μόνο ως βαθμοφόροι μπορούν - και  καταλαμβάνουν θέσεις ανδρών στις  σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών;Για στρατιώτες δεν μπορούν;H Ελλάδα έχει ανάγκη μεγαλύτερου στρατού, όπως το Ισραήλ.Υποχρεωτική στράτευση λοιπόν και να αφήσουν την ψηφοφοβία οι εκάστοτε κυβερνώντες.
Juan