17.10.18

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018: Νυχτερινή άσκηση “Στγος Βελισάριος” σε ΒΙΝΤΕΟ


Ένα εκπληκτικό βίντεο από τις επιμέρους ασκήσεις που περιελάμβανε η ετήσια εθνική διακλαδική άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” δημοσίευσε η ιστοσελίδα  e-evros gr.
Στο επαγγελματική ποιότητας βίντεο αποτυπώθηκε η νυκτερινή άσκηση “ΣΤΓΟΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ 2018” η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του «Ψηλού Στάλου», στα Λάβαρα Διδυμοτείχου από τις δυνάμεις της ΧVΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ), και πιο συγκεκριμένα από την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού «Ρίμινι», από την Καβύλη Έβρου, την νύχτα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου (19:30 με 21:30).

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αποκατάσταση εθνικού εδάφους, με νυχτερινή αντεπίθεση στον βόρειο Έβρο και τη χρήση πραγματικών πυρών από το πεζικό, το πυροβολικό, τα τεθωρακισμένα της Ταξιαρχίας καθώς και προσβολές στόχων από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D της Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένα με ατρακτίδια ναυτιλίας και σκόπευσης LANTIRN και τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+/DHA Apache της Αεροπορίας Στρατού.
Ακολούθως στο βίντεο του e-evros gr παρουσιάζεται η τελική φάση της άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου από τις δυνάμεις της ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), στο Πεδίο Βολών «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη.
Στην άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” που διεξαγόταν επί μια εβδομάδα σχεδόν σε όλη τη χώρα, πήραν μέρος 9.000 άτομα, με 200 άρματα και 400 τεθωρακισμένα, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.200 ασκήσεις.
 defence-point