2.10.18

ΗΠΑ: «Τον Μάρτιο παραδίνουμε 2 F-35 στην Άγκυρα - Δεν έχει αλλάξει κάτι» - Κρίσιμη ημέρα η 12η Οκτωβρίου


«Αναμένουμε ότι δύο ακόμα μαχητικά F-35 θα παραδοθούν στην Τουρκία μέχρι τον Μάρτιο του 2019,» δήλωσε ο Αμερικανός αντιναύαρχος Mat Winter, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα του μαχητικού 5ης γενιάς.
«Δεν υπάρχει κανένα σημάδια για αλλαγή στην παράδοση των 100 μαχητικών»πρόσθεσε αναφερόμενος στην πρόθεση της Τουρκίας να παραλάβει 100 F-35.

Υπενθυμίζοντας ότι το Πεντάγωνον πρέπει να παρουσιάσει έκθεση στο Κογκρέσσο σχετικά με την παράδοση των μαχητικών στην Τουρκία, πρόσθεσε πως η «χαρτοδουλειά» θα σταλθεί στους βουλευτές εντός 90 ημερών.
Στις 12 Οκτωβρίου , ο πάστορας Μπράνσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Η Ουάσινγκτον αναμένει από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να απελευθερώσει τον Μπράνσον ή ο Τραμπ θα υπογράψει νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.
Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να συμβεί το πρώτο αλλά μιλάμε για δύο πληθωρικές προσωπικότητες που είναι εγωκεντρικές και απρόβλεπτες.
Φαίνεται πως η 12η Οκτωβρίου θα είναι η κρίσιμη ημέρα αποκατάστασης ή μη των αμερικανοτουρκικών σχέσεων καθώς τότε όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν θα αποφασίσει (λέμε τώρα) η τουρκική Δικαιοσύνη για την τύχη του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον.
To πρόβλημα όμως δεν είναι ο Μπράνσον αλλά το τι έπεται στην συνέχεια για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Οι Αμερικανοί έχουν «εκπαιδευτεί» από τους Τούρκους, στην ουσία ποτέ δεν μπόρεσε η αγγλοσαξωνική λογική τους να καταλάβει με ποιους έχουν να κάνουν.
Μόλις πάρουν τον πάστορα (αν τελικά τον πάρουν) θα αρχίσουν άμεσα να «χαϊδεύουν» τα τουρκικά αυτιά δίνοντάς τους ότι ζητήσουν, π.χ Κύπρο, Θράκη και ότι άλλο χρειαστεί.
Με το παρόν πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, η Ελλάδα πλέον δεν χρειάζεται ούτε καν να πιεστεί για να παραδώσει κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό φάνηκε με την ιστορία του Σκοπιανού όπου ένα μικρό και αδύναμο κρατίδιο πήρε τα πάντα άνετα και εύκολα με την βοήθεια του «Big Uncle Sam»
pronews