9.9.18

Επιβεβαίωση : Με συνοπτικές διαδικασίες επέστρεψαν τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς


Παραδόθηκαν (σε χρόνο εξπρές δίνοντας παράλληλα διαπιστευτήρια "καλού παιδιού") στις τουρκικές αρχές οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν στις Φέρες Έβρου από ελληνική περίπολο.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο Τούρκοι, ένας λοχίας και ένας δόκιμος,  φέρεται να ανακρίθηκαν σε ξεχωριστά δωμάτια στο στρατόπεδο της 31ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας στην Καβησό Έβρου,αν και ουσιαστικά η υπόθεση είχε να κάνει απλώς με την συνεννόηση με την τουρκική πλευρά για τη σύντομη  παράδοση τους. 
Ο λοχίας έφερε ένα όπλο τύπου G3, ενώ ο δόκιμος δεν έφερε οπλισμό.
Αυτό, διότι πέρασε εσκεμμένα έπειτα από εντολές τα ελληνικά σύνορα, προκειμένου να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να αφεθεί ελεύθερος ο έτερος λοχίας που είχε περάσει τα σύνορα.
Μετά την ανάκριση των δύο, για την πραγματοποίηση της οποίας δεν υπάρχει επίσημη  επιβεβαίωση,  τρία tzip Hummer του Στρατού χωρίς πινακίδες μετέφεραν τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς στη γέφυρα του Κήπου και τους παρέδωσαν σε Τούρκο ταξίαρχο που τους ανέμενε.
Να σημειωθεί ότι παρόλα αυτά το ΓΕΣ ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης για το συμβάν το οποίο επιμένει να χαρακτηρίζει, σύμφωνα με πηγές του, ως «χαμηλής έντασης», παρά τα γεγονός ότι πληροφορίες αναφέρουν και για Τούρκους που ενώ είχαν διασχίσει τα σύνορα κατάφεραν να διαφύγουν.
pronews