18.9.18

«Οι Ουκρανοί κατέρριψαν το MH17, έχουμε αποδείξεις», λένε οι Ρώσοι


Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι πύραυλοι που έπληξαν την πτήση των μαλαισιανών αερογραμμών προέρχονταν από μία παρτίδα που είχε δοθεί το 1986 στους Ουκρανούς και ουδέποτε δόθηκαν πίσω.
Το θέμα του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος της πτήσης των Μαλαισιανών αερογραμμών MH17 επαναφέρει στην επικαιρότητα η Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι κατέχει νέα στοιχεία, βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την πτώση του μεγάλου αεροσκάφους και ότι η εικόνα που δείχνει τις ρουκέτες που φέρονται -όπως τονίζει η Μόσχα- ότι χτύπησαν το αεροπλάνο από την περιοχή των ανταρτών, είναι κατασκευασμένη και ψεύτικη.

Τον Ιούλιο του 2014, η πτήση MH17 κατέπεσε στην ουκρανική επικράτεια, παρασύροντας στον θάνατο 298 άτομα. Από την αρχή, η διεθνής κοινότητα κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες και τη Μόσχα, ότι έπληξαν με ρουκέτες το αεροπλάνο, προκαλώντας ην πτώση και τον θάνατο εκατοντάδων αθώων ατόμων. Η Ρωσία ουδέποτε αποδέχθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο ευθέως για προβοκάτσια και για στημένη υπόθεση από την Ουκρανία.
Η Ρωσία εμφάνισε τους σειριακούς αριθμούς των πυραύλων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για όπλα που είχαν αφήσει πίσω στον ουκρανικό στρατό από το 1986 και ότι η εκτόξευσή τους προήλθε από το έδαφος που κατείχαν οι Ουκρανοί και όχι οι φιλορώσοι αντάρτες. Το Boeing 777 που συνετρίβη τον Ιούλιο του 2014, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ.
Το αεροσκάφος ανατινάχθηκε στον αέρα σχεδόν 40 χιλιόμετρα πριν εισέλθει εντός των ρωσικών συνόρων και τον εναέριο χώρο, στην επαρχία του Ντόνετσκ, η οποία για πολλούς μήνες είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης του εμφύλιου πολέμου μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών.
Όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι, οι πύραυλοι που έπληξαν την πτήση των μαλαισιανών αερογραμμών προέρχονταν από μια παρτίδα ρωσικών όπλων που είχαν δοθεί στην Ουκρανία το 1986 και ουδέποτε επέστρεψαν οι Ουκρανοί.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, defencereview.gr