15.9.18

ΓΕΣ/ΤΘ: Καινοτόμο σύστημα, πατέντα για τα άρματα μάχης Leopard! (vid.)


H ελληνική πατέντα που γλίτωσε την χώρα από δαπάνες εκατομμυρίων. Το προσωπικό του ΚΕΤΕΣ έφτιαξε πατέντα πάνω στο σύστημα παρακολούθησης πυρών αρμάτων του KMW και κατάφερε να το ξεπεράσει.
Το είδαμε στην έδρα της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, εκεί που χτυπά η καρδιά των τεθωρακισμένων και της τεχνολογίας. Ο επαγγελματισμός του προσωπικού είναι εντυπωσιακός, καθώς και το έργο που παράγει.

Πριν μας ενημερώσουν για το σύστημα παρακολούθησης πυρών αρμάτων, είχαμε την ευκαιρία να δούμε βολές στο καταπληκτικό πεδίο βολής που υπάρχει στο Πετροχώρι Ξάνθης και μείναμε εντυπωσιασμένοι. Εντυπωσιασμένοι από όσα μπορούν να δημιουργήσουν τα ελληνικά μυαλά με ελάχιστα χρήματα.
Το σύστημα Παρακολούθησης Πυρών Αρμάτων LFME
Το σύστημα Παρακολούθησης Βολών με Πραγματικά Πυρά (LFME) αποτελείται από κλωβό, θέση εκπαιδευτού, εξοπλισμό αρμάτων, μονάδα παρακολούθησης με πίνακα σκόπευσης και μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος.
Σύμφωνα με όσα είπε στο Armyvoice.gr ο διοικητής Ταξίαρχος Αστέριος Σαμαράς, το σύστημα παρακολούθησης πυρών αρμάτων – HELLAS, κατασκευάστηκε από το προσωπικό του ΚΕΤΕΣ. Το νέο σύστημα LFME έχει τοποθετηθεί εντός του κλωβού του αντίστοιχου συστήματος LFME της εταιρίας KMW και μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 4 άρματα.
Βασίζεται σε απλή αλλά χρηστική εφαρμογή των windows και παρουσιάζει λειτουργίες εφάμιλλές και σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλύτερες από το αντίστοιχο σύστημα KM
Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ
defence-point.ghr