26.9.18

«Οι οκτώ φυγάδες ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν»: Κλιμακώνει η Άγκυρα και ζητά την… επέμβαση της Interpol!


Η Τουρκία αγνοεί την τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητά την "επέμβαση" της Interpol για τους οκτώ Τούρκους φυγάδες, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016! 

Δικαστήριο της Τουρκίας διέταξε να αποσταλεί "κόκκινο δελτίο" για την έκδοσή τους στην Τουρκία κατηγορώντας τους  πως ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πιλότους και μηχανικούς μεταφορικών  ελικοπτέρων...
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των Τούρκων αξιωματικών είναι καταπέλτης, ενώ σημειώνεται πως οι Τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να είχαν συστήσει την ομάδα που θα δολοφονούσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει… bypass στην τελεσίδικη άρνηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ζητώντας από την Interpol την έκδοση των οκτώ αξιωματικών!
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Ανατολή, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα με τους 8, διέταξε να αποσταλεί στην Interpol “κόκκινο δελτίο” για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας.
Tο Anadolu σημειώνει πως η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. 
Εδώ να υπενθυμιστεί ότι μόλις χθες, Τρίτη 15.09.2018, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ξανά αιχμές για την Ελλάδα αναφορικά με την χορήγηση ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 2016.
«Χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO (γκιουλενιστές)», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Οθωμανικών» διαστάσεων Ναυτικό ονειρεύεται ο Ερντογάν: «Με τη νίκη μας το 1538 κυριαρχήσαμε στη Μεσόγειο»
Την Οθωμανική Αυτοκρατορία ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε μήνυμα του για την επέτειο της ναυμαχίας της Πρέβεζας το Σεπτέμβριο του 1538.
Ο Ερντογάν δεν άφησε περιθώρια για το μεγαλοϊδεατισμό που διακρίνει τόσο τον ίδιο όσο και το σύνολο σχεδόν της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.
Έτσι απευθύνοντας τον χαιρετισμό του, μίλησε για «κυριαρχία του Οθωμανικού κράτους στη Μεσόγειο που ξεκίνησε το 1538» κυριαρχία που διασφάλισε ο ναύαρχος Μπαρμπαρόσσα με τη νίκη του στη ναυμαχία.
Στο γραπτό μήνυμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρει επίσης ότι ο Μπαρμπαρόσα έδειξε σε όλο τον κόσμο «την ισχύ και την ικανότητά του Ναυτικού μας».
«Οι ναυτικές μας δυνάμεις με υψηλή συναίσθηση καθήκοντος συνεισφέρουν στην ειρήνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και με την δύναμη που αντλούν από το παρελθόν συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να μας κάνουν περήφανους»,αναφέρει.
Για την ημέρα του τουρκικού  Ναυτικού και τη ναυμαχία στην Πρέβεζα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κυκλοφόρησαν μάλιστα και ειδικό βίντεο στο οποίο περιλαμβάνονται εικόνες του Χαϊρετίν Μπαρμπαρόσα, ο οποίος ηγήθηκε του οθωμανικού στόλου στην ναυμαχία της Πρέβεζας καθώς και του Κεμάλ Ατατούρκ.
Η Ναυμαχία της Πρέβεζας έγινε  στις 28 Σεπτεμβρίου 1538 στην Πρέβεζα  μεταξύ του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, κατόπιν εντολής του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, και του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού (Lega Santa) των χριστιανικών χωρών, η οποία συστήθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄, υπό τον Γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.
Δείτε το βίντεο και το ρεπορτάζ:

pronews