6.9.18

Αναδιανομή φτώχειας και fake παροχές ενόψει ΔΕΘ


Μεγάλες προσδοκίες για παροχές και φοροελαφρύνσεις που αναμένονται να αναγγελθούν στη ΔΕΘ, καλλιεργεί η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να ανακάμψει τα δημοσκοπικά ποσοστά που έχουν καταρρεύσει λόγω της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι και της συμφωνίας των Πρεσπών.
Επικοινωνιακά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει με παροχές και ελαφρύνσεις να μοιράσει στον κόσμο, μέσα από το πουγκί του πλεονάσματος, όσο αυτό είναι εφικτό ωστόσο, καθώς για κάθε «προεκλογική παροχή», θα πρέπει να παίρνει και την έγκριση των δανειστών. Ηδη η γερμανική «Handelsblatt», αναφερόμενη στο σχέδιο του Τσίπρα, για τον προϋπολογισμό γράφει πως «προκαλεί αναταράξεις στην Ελλάδα και ανησυχία στους επενδυτές». 
«Η Ελλάδα πλέον – προειδοποιεί η Handelsblatt – θα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί, μετά τα σχέδια του πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σε μείωση των συντάξεων από την Πρωτοχρονιά του 2019.
Πόλωση και συσπείρωση
Ένα από τα επικοινωνιακά τρικ, σύμφωνα με τα parapolitika.gr, που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να επιστρατεύσει αυτό το διάστημα είναι και η ένταση και η μεγάλη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Το πρόσφατο περιστατικό με την μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη, προς την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, ανέδειξε την συγκεκριμένη τακτική της κυβέρνησης, η οποία έχει ανάγκη να επενδύσει στην πόλωση, προκειμένου να επιτύχει την συσπείρωση.
Αυτό φυσικά, ερμηνεύεται κατά πολλούς ότι είναι ένα ακόμη δείγμα πως η κυβέρνηση ενεργεί έχοντας στο μυαλό της τις εκλογές, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό με την μήνυση Βαξεβάνη και την ενεργοποίηση της διαδικασίας αυτοφώρου κατά της Σοφίας Ζαχαράκη, είναι απλά το προοίμιο της μεγάλης έντασης που θα παρατηρηθεί το επόμενη διάστημα στο πολιτικό σκηνικό.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διαψεύσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών ωστόσο οι αμιγώς προεκλογικές κινήσεις του μαρτυρούν το αντίθετο. Μάλιστα, την ώρα που δήλωνε από τα Χανιά ότι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, ταυτόχρονα εγκαινίαζε και την πρώτη του προεκλογική εκστρατεία, ενώ ανακοίνωνε περιοδείες σε όλη τη χώρα.
Το σχέδιο Μητσοτάκη
Στην ακατάσχετη παροχολογία του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει με στοχευμένες ελαφρύνσεις και ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ, να δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει την επικίνδυνη τακτική «βγαίνουμε από τα μνημόνια και ξεκινάμε τις παροχές». Από την πλευρά του μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να προτάξει και να κρατήσει έντονα στην επικαιρότητα τα θέματα οικονομίας, αλλά και τα εθνικά μας θέματα, όπως το καυτό ζήτημα του Σκοπιανού που ακόμη αποτελεί μεγάλη πληγή για την κυβέρνηση.
http://arouraios.gr