12.9.18

Ο ρόλος του βαθέως παρακράτους στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη ΔΕΘ

Του Ιωάννη Αμπατζόγλου*
Το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είχε καθοριστεί να γίνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα γινόταν πορεία προς το Βελλίδειο. Σαν ώρα του συλλαλητηρίου είχε καθοριστεί η 7μμ.
Την ημέρα του συλλαλητηρίου λοιπόν, από νωρίς το μεσημέρι άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος κυρίως στον Λευκό Πύργο και δευτερευόντως στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κάποια στιγμή το απόγευμα έκανε την εμφάνισή της μία ομάδα αποτελούμενη από καμιά 50αριά άτομα, ορισμένα από τα οποία έφεραν κράνη και κρατούσαν κοντάρια. Η ομάδα αυτή σταμάτησε στα φανάρια της λεωφόρου Νίκης, στο ύψος του πάρκου Εθνικής Άμυνας – Παύλου Μελά. Ήδη η αστυνομία είχε ενημερώσει ότι από εκείνο το σημείο επρόκειτο να διέλθει η πορεία του ΠΑΜΕ.
Εμείς που συμμετείχαμε και στηρίζαμε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια. Έχοντας λοιπόν προσωπική άποψη επί του θέματος έχω να καταθέσω τα εξής: Πριν τις 7μμ και ενώ περιμέναμε την πορεία του ΠΑΜΕ να διέλθει από την λεωφόρο Νίκης, δηλ. μέσα από το δικό μας συλλαλητήριο ενημερώσαμε τον κόσμο ώστε να απομακρυνθεί από τον δρόμο και να ανέβει πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό, μέχρι να περάσει η πορεία του ΠΑΜΕ, οπότε θα ξανακατεβαίναμε όλοι στην λεωφόρο Νίκης.
Όλοι αμέσως υπάκουσαν και έφυγαν από εκείνο το σημείο. Ωστόσο έμεινε μέσα στην λεωφόρο Νίκης στο σημείο που αναφέρω πιο πάνω, αυτή η ομάδα με τα 50 περίπου άτομα, τα οποία αντέδρασαν αρνητικά όταν άκουσαν ότι θα έπρεπε να φύγουν για λίγο από εκεί ώστε να διέλθει η πορεία του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα είπαν ότι «εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ» και «δεν θα περάσει κανένα ΠΑΜΕ από εδώ και εάν τολμήσουν να περάσουν θα γίνει χαμός». Αμέσως άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει», η ατμόσφαιρα φορτίστηκε και όλα έδειχναν ότι η ομάδα αυτή θα προκαλέσει επεισόδια. Τότε, άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία ενημέρωσαν υπεύθυνο της αστυνομίας ότι η συγκεκριμένη ομάδα των 50 ατόμων θα συγκρουστεί με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ σε περίπτωση που οι τελευταίοι διέλθουν από το σημείο εκείνο.
Αμέσως ο υπεύθυνος της αστυνομίας μίλησε τηλεφωνικά προφανώς με συνάδελφό του και από ότι μάθαμε λίγα λεπτά αργότερα η πορεία του ΠΑΜΕ άλλαξε δρομολόγιο ώστε να μην συναντηθεί με την ομάδα των 50 ατόμων. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι λίγα λεπτά μετά από την ενημέρωση των αστυνομικών και ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ δεν φαινόταν από το σημείο εκείνο επειδή βρισκόταν ακόμα μακριά, η ομάδα των 50 ατόμων που μόλις πριν από λίγο έλεγαν ότι «εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ», όχι απλώς έφυγαν, αλλά εξαφανίστηκαν.
Ποιός τους ειδοποίησε ότι η αστυνομία άλλαξε την πορεία της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ; Γιατί έφυγαν ΑΜΕΣΩΣ μόλις διαμορφώθηκε μία κατάσταση μη σύγκρουσης; Που πήγαν μετά; Μα φυσικά εκεί όπου η σύγκρουση θα ήταν αναπόφευκτη. Στην γραμμή των ΜΑΤ και συγκεκριμένα στον δρόμο μεταξύ Δημαρχείου και Μουσείου. Εκεί όπου άρχισαν τα επεισόδια στις 7:15μμ και το συλλαλητήριο ουσιαστικά έληξε. Η προκαθορισμένη ώρα του συλλαλητηρίου ήταν η 7μμ, στις 7:15μμ κάποιοι φρόντισαν και το έληξαν. Ποιοί; Το βαθύ παρακράτος, μέσω αυτής της εκτελεστικής ομάδος των 50 ατόμων βάση ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Και όποιος πει ότι αυτό δεν είναι το παρακράτος αλλά το κράτος, θα του θυμίσω το κάψιμο της Αθήνας από τους γνωστούς – αγνώστους επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.
Αν αυτές οι ομάδες ανήκαν στο κράτος, τότε θα ήταν στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης. Επομένως δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις ούτε στο κράτος, ανήκουν σε ένα βαθύ παρακράτος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει τα πράγματα και όποτε θέλει στηρίζει το κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση και όποτε θέλει ξηλώνει κυβερνήσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το βαθύ παρακράτος φαίνεται ότι στηρίζει Τσίπρα. Έτσι δεν δίνει τη δυνατότητα ούτε ένα συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί. Προφανώς οι προϊστάμενοι αυτού του παρακράτους είναι επαγγελματίες και δεν παίζουν...

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

http://www.antinews.gr