15.9.18

Εμείς οι «Βούλγαροι»!



του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή.


    Κατάγομαι από την Δράμα, μιά περιοχή που μαρτύρησε διαχρονικά από την φιλάνθρωπη δράση των Βουλγάρων, στο σώμα και στην ψυχή. Οι κάτοικοι της υπέστησαν τα πάνδεινα και κάθε "ανθρώπινη" και διαβολική διαστροφή εφαρμόσθηκε επάνω τους ,ώστε να κάμψουν το ελληνικό τους φρόνημα και να μεταστραφούν στον βουλγαρισμό. Στα βόρεια χωριά της, πολλοί των κατοίκων που ήταν δίπλα και πάνω στα σύνορα ,από τις συνεχείς κατακτήσεις και βιαιοπραγίες των ατάκτων και οργανωμένων Βουλγάρων "βουλγαροφώνησαν". Μιλούσαν δια της βίας τη σλάβικη αυτή λαλιά και απώλεσαν την μητρική ελληνική τους γλώσσα.... αλλά η ψυχή τους ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


    Πολλά παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν διαχρονικά για τους βουλγαρόφωνους αυτούς Έλληνες που αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν για να μην χάσουν....  και την ελληνική τους συνείδηση. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άτομα, λίγα και ηλικιωμένα, που γνωρίζουν τη λαλιά αυτή...  αλλά κανείς μα κανείς ΔΕΝ μπορεί να ισχυρισθεί, ούτε κατ' ελάχιστο, ότι έχασαν και την ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ τους. Ευτυχώς  γι' αυτό αγωνίσθηκαν σθεναρά οι προηγούμενες γενιές.

    Συνήθως μικροέλληνες γραικύλοι θα πω και επιβήτορες της.... εθνικοφροσύνης, μονοπωλούσαν (
και μονοπωλούν????) ελληνικότητα, ως αυθεντίες και κληρονόμοι της και απέδιδαν με ενάργεια την εσωτερική τους (μήπως και εξωτερική???) τοπική μικρότητα σε όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας την εθνική βρισιά ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.

    Στα παραμεθόρια χωριά της κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια από το 
1878 αλλά και πριν, έχει τον δικό της εθνομάρτυρα. που το αίμα του πότισε ευεργετικά και ... παραγωγικά τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!!!

    Ο όλεθρος, η καταστροφή, ο θάνατος, ο καθημερινός πόνος, το κλάμα, τα βασανιστήρια των δικών τους ανθρώπων είναι παρόντα στα σπίτια και στην ψυχή τους, που τα ξαναβίωσε πιό μεθοδικά πιό επιστημονικά από τον 
Μάϊο του 1941 μέχρι τον Οκτώβριο του 1944 ,που "κατέλαβαν" την περιοχή ως απόλεμοι σύμμαχοι των Γερμανών ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    Οι πατεράδες μας,όλοι οι συγγενείς μας "επιστρατεύθηκαν" δια της βίας στα γνωστά για μας (
άγνωστα για όλες τις άλλες περιοχές!!τάγματα εργασίας-δουλείας τα γνωστά ντουρντουβάκια όλος ο ανθός της περιοχής επί μήνες υπέστησαν τους απόλυτους εξευτελισμούς.... αλλά έζησαν ... για να θυμούνται .. και να μεταφέρουν σε όλους την  ζωσα ιστορία !!!! Προσέφεραν με τον ιδρώτα και το αίμα τους ...στην πρόοδο... της Βουλγαρίας.

    Πολλά υπέστησαν οι 
Μακεδόνες, πολλά υπέστησαν οι πρόσφυγες Έλληνες που εγκαταστάθηκαν ξεριζωμένοι στην Μακεδονία και Θράκη και ΔΕΝ Ξ Ε Χ Ν Ο Υ Ν!!!

    Δεν ξεχνούν όμως και όποια εθνική βρισιά τους προσάπτουν ανεγκέφαλοι (
που έχουν συγκεκριμένη καταγωγή????!!!) γιατί ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΑΝ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.

    Προσβολή μεγάλη να μας αποκαλούν Βουλγάρους έστω και μεμονωμένοι εθνικά ψυχασθενείς!!!!

    Αυτό ως απάντηση για το γεγονός που φέρεται ότι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, που αν διαπιστωθεί πρέπει να παταχθεί παραδειγματικά!!!

    Εμείς και οι κατοικούντες στη 
Μακεδονία γνωρίζουμε....  και αποκλείεται ο εκστομίσας την εθνική βρισιά να διαμένει στην περιοχή!!!!