9.9.18

Συγκρούσεις πολιτών με δυνάμεις ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη - Πολλοί τραυματίες


Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕ "ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !  ΧΘΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!!! Juan
Δεν είχαν τέλος τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι μάχες μεταξύ πολιτών που αντιτίθενται  στην εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια με τις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζοντο  μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο, στην οδό Νικολάου Γερμανού, καθώς και στην οδό Παύλου Μελά.

Οι κυβερνητικοί έκαναν συνεχή χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να διασπάσουν το μπλοκ των διαμαρτυρόμενων πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκοντο και πολλά γυναικόπαιδα.
Συμμετέχοντες στη διαδήλωση έβαλαν νωρίτερα φωτιά σε κάδους, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των ενόπλων ασφαλιτών ενώ φώναζαν και συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και της αστυνομίας.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθεντο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης παρέμενε αποπνικτική.
Η γυναίκα έφερε τραύματα στο πόδι και μεταφέρθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών κοντά στη ΔΕΘ, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δέκα τραυματίες από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους πολίτες.
Επιπλέον, πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς και ενός ακόμα ατόμου, πιθανότατα ασφαλίτη, ενώ άλλο ένα άτομο παραλήφθηκε από ασθενοφόρο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων.
pronews