12.9.18

Συνεχίζεται η «εισβολή» των Τούρκων στο Αιγαίο με... ψαράδες - Οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας & της ΜΙΤ


Οι Τούρκοι συνεχίζουν να «εισβάλλουν» στο Αιγαίο με ψαράδες που δεν διστάζουν να ρίξουν τα δίχτυα τους μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα υλοποιώντας έτσι τον σχεδιασμό της Άγκυρας και της τουρκικής ΜΙΤ για την δημιουργία μιας γεωπολιτικής «χρησικτησίας»

Τρία νέα επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στα Ίμια και την Κω.
Τα πρώτα δύο,συνέβησαν το Σάββατο όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για τουρκικά αλιευτικά που βρέθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα σε Κω και Ψέριμο. 
Οι Τούρκοι ψαράδες εμφανίστηκαν στην περιοχή στις 12:30 το μεσημέρι. Τελικά απομακρύνθηκαν από το σημείο όταν είδαν το πλωτό του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο. 
Ένα 24ωρο αργότερα  όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος το Λιμενικό ενημερώθηκε για τουρκικό αλιευτικό που αγκυροβόλησε βόρεια της Καλόλιμνου και έριξε τα δίχτυα του μέχρι τα Ίμια.
Η κατάσταση που επικρατεί σε όλο το ανατολικό Αιγαίο έκανε πριν από λίγες ημέρες 36 ψαράδες να στείλουν εξώδικο στην κυβέρνηση ζητώντας προστασία των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.
Οι Έλληνες αλιείς ζητούσαν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: Το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ελληνικών συμφερόντων.
«Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής του ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο
Οι 36 ψαράδες ζητούν τη λήψη μέτρων καθώς, όπως γράφουν, «θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».
Όπως καταγγέλουν στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας η απάντηση που έχουν λάβει είναι «ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Οι ψαράδες από την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου καταγγέλλουν, επίσης, ότι συχνά απειλούνται από τα τουρκικά σκάφη με εμβολισμό ή και βύθιση από τα απόνερα που δημιουργούν.
Στο εξώδικό τους αναφέρεται, τέλος, ότι «η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θάλασσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να "καταλαμβάνει χώρο" με "ειρηνικά μέσα" προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους "χρησικτησίας" θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».
Το εξώδικο στάλθηκε λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο που συνέβη στη Λέρο την Κυριακή 12 Αυγούστου με Τούρκους ψαράδες να πυροβολούν κατά Ελλήνων συναδέλφων τους. 
Τα τουρκικά αλιευτικά δεν έχουν μέσα συνηθισμένους «ψαράδες». Πολλά από αυτά μεταφέρουν πράκτορες της ΜΙΤ με συγκεκριμένο αντικειμενικό σκοπό που δεν διστάζουν ακόμα και να πυροβολήσουν.
Αντικειμενικό σκοπός της Άγκυρας είναι η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό (όχι ότι θα την ενοχλούσε αν το επιτύγχανε και παραπέρα)
pronews