2.9.18

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επίθεση στην Ιντλίμπ - Μπαράζ ρωσικού πυροβολικού πλήττει τις ισλαμικές θέσεις - Κινήσεις Τούρκων

Ξεκίνησε σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η μεγάλη επιχείρηση ρωσικού και συριακού Στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας της Ιντλιμπ, της τελευταίας επαρχίας και της ομώνυμης πόλης που κατέχεται από τους ισλαμιστές της al Nusra.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συριακός Στρατός και μία Μοίρα ρωσικού πυροβολικού, βομβαρδίζει με πυραύλους εδάφους-εδάφους και συστήματα ΠΕΠ θέσεις ανταρτών σε διάφορα σημεία.
Το μπαράζ του πυροβολικού συνιστά την αρχή της γενικής επίθεσης για την Ιντλίμπ. Η τελευταία μεγάλη μάχη, φαίνεται ότι θα είναι και η πιο σκληρή.
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως «Η επίθεση στην Ιντλιμπ ξεκίνησε».
Τουρκικές δυνάμεις στα βόρεια της επαρχίας, ήδη κινούνται για την κατάληψη περιοχών βάσει του επιχειρησιακού τους σχεδίου.
Μία μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με άρματα μάχης M60T και ΤΟΜΑ AIFV και ένα Σύνταγμα φιλοτουρκών Σύρων ήδη απλώνονται και έχουν καταλάβει τρία χωριά.
There are reports that the 🇸🇾 has begun striking militant positions in Idlib with surface to surface missiles

More soon...🇸🇾🇷🇺
There were reports approximately 50 minutes ago of surface to surface missiles striking militant positions in western Idlib. There's also been reports of shelling of militant positions in Southern Aleppo and Hama. Unclear if this is the beginning of offensive in the area
Την ίδια ώρα τουρκικά (άρματα μάχης Μ60Τ εκσυγχρονισμένα με το σύστημα αυτοπροστασίας Firat και τεθωρακισμένα) συρρέουν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην περιοχή της Ιντλίμπ.
Όπως αναφέρεται η μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί βομβαρδισμός με βλήματα cruise αο τα ρωσικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν άσκηση και απο αεροσκ;aφη Su-34.
: It is highly possible to see launch of the Army's operation for liberation of in early hours of September 3. The first stage will be a massive cruise missile attack performed by |n Navy or heavy bombardment of Russian Air Force's Su-24Ms & Su-34s.
Στο μεταξύ η Ρωσία ανακοίνωσε  ότι οι τελευταίες αμερικανικές απειλές περί αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, εάν δεν σταματήσει η επίθεση στην Ιντλίμπ δε θα έχουν αποτέλεσμα.
«Οτιδήποτε αναφέρει η αμερικανική πλευρά δεν πρόκειται να επηρεάσει την αποφασιστικότητα του συριακού λαού και Στρατού από το να καθαρίσει την Ιντλιμπ από τους τρομοκράτες» είπε πιο συγκεκριμένα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.
pronews