3.9.18

Καμμένος καλεί Σκοπιανούς να μην τον δυσκολεύουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ζάεφ και Ντιμιτρόφ «Μακεδονία» την ανεβάζουν «Μακεδονία» την κατεβάζουν τη χώρα τους.
Μπορούν και το κάνουν, διότι τους το επιτρέπει η περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών. Η οποία συμφωνία μπορεί να προβλέπει ως ονομασία το «Βόρεια Μακεδονία», αλλά από μόνη της βάζει κανονικά από την πόρτα το «Μακεδονία», αφού αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα.
Κάποιος που αναγνωρισμένα έχει «μακεδονική» ταυτότητα και μιλά την «μακεδονική» γλώσσα, είναι προφανές ότι μπορεί μια χαρά να αποκαλεί τον εαυτό του «Μακεδόνα». Και προφανώς το «βόρεια» πάει περίπατο.
Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο κ. Καμμένος, κάθεται πλέον στο ίδιο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου με όλους εκείνους που έχουν παραδώσει και όνομα και ταυτότητα και γλώσσα – και μάλιστα με αυξημένη παρουσία.

Κάθεται στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που μπήκαν στην κυβέρνηση με (ομολογημένο) κριτήριο τις απόψεις τους για το θέμα (μεταξύ των οποίων και η Παπακώστα που πλέον ανήκει στο δικό του κόμμα).
Κάθεται στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που συνδέονται στενά με πρόσωπα που έγραψαν βιβλία για να απομυθοποιήσουν τον Μακεδονικό Αγώνα.
Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση την παραμονή της υπογραφής της Συμφωνίας.
Ζήτησε και έλαβε ενισχυμένη παρουσία στην κυβέρνηση που θα φέρει προς ψήφιση τη Συμφωνία.
Και όμως, εξακολουθεί να κοροϊδεύει!
Στις 30 Αυγούστου, επομένη της ορκωμοσίας της «κυβέρνησης των Πρεσπών, στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ο κ. Καμμένος είπε, όπως ανακοινώθηκε, πως οι προκλητικές δηλώσεις που γίνονται κατά της Ελλάδας από την πλευρά των αξιωματούχων της ΠΓΔΜ, δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Ποια «προσπάθεια» εξεύρεσης λύσης; Η «λύση» έχει βρεθεί και έχει υπογραφεί στις Πρέσπες.
Είπε επίσης πως η αναφορά σε «μακεδονικό έθνος» είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Μα όλοι αυτοί δεν μιλούν για «έθνος», μιλούν για «Μακεδονία» με «ταυτότητα» και «γλώσσα». Άρα με τον τρόπο αυτό θολώνει τα νερά και παραπληροφορεί τους ομολόγους τους, που αν ρωτήσουν τους Σκοπιανούς απλά θα τους απαντήσουν ότι δεν έχουν πει κάτι τέτοιο! Πολύ περισσότερο που χρησιμοποιώντας τη λέξη «συμφωνία» αυτοαναιρείται ως προς την άποψή του περί «προσπάθειας εξεύρεσης λύσης».
Και το καλύτερο: Είπε πως «το μοναδικό αποτέλεσμα» που φέρνουν όλα αυτά «είναι η οργή των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα έχουν τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ».
Τι είπε δηλαδή; Ότι μην τα λέτε αυτά και εξοργίζετε τους Έλληνες, γιατί μου δυσκολεύετε και το δικό μου έργο να ψηφίσω!
Τους έκανε δηλαδή και παραινέσεις να κατεβάσουν τους τόνους – προφανώς μέχρι να ψηφιστεί η Συμφωνία στη Βουλή.
Κατά τα λοιπά, εκείνη τη μέρα, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι κατά την διάρκεια δείπνου εργασίας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο.
Άρα, τι «ανεξάρτητα από δημοψήφισμα και συνταγματικές αλλαγές»;
Ψέματα, κοροϊδία, παραπληροφόρηση και ύπουλες κινήσεις…