24.9.18

«Δεν πέθανε από κτυπήματα» ο ληστής του κοσμηματοπωλείου λέει ο ιατροδικαστής - Έβαλαν το θύμα στη φυλακή αναίτια

"Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν τον θάνατο. Δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις από τα γυαλιά. Το θύμα δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο. Είχε κάποια τραύματα σε όλο του το σώμα, μικρά, θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο" είπαν οι ιατροδικαστές.

«Το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ’ αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο», δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Καλογριάς.
Ο κ.Τσαντίρης, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, ανέφερε «δεν μπορέσαμε εμφανώς να προσδιορίσουμε σπλαχνική κάκωση. Περιμένουμε για την διερεύνηση των αιτιών θανάτου στις τοξικολογικές εξετάσεις».
"Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε μια σπλαχνική κάκωση που θα ήταν ασύμβατη με την ζωή, και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απροσδιόριστη αιτία του θανάτου εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων που περιλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική. Υπάρχουν τα εργαστηριακά ευρήματα που θα μας δώσουν στην συνέχεια, τις απαντήσεις».
Ο κ. Τσαντίρης είπε ακόμα ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες για να έχουμε τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων.
Η ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρει πως οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα φωτίσουν την αιτία θανάτου.
Το γεγονός πως οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν το ακριβές αίτιο που επέφερε το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου σημαίνει ότι για τον θάνατό του δεν ευθύνεται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και άρα βρίσκεται αδίκως στην φυλακή.
Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. 
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης απο το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τα αποτυπώματα του 33χρονου.
pronews