24.9.18

Θύμα ξυλοδαρμού βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα ατόμων που αποτελούνταν από τουλάχιστον 30 άτομα και φαίνεται να ανήκουν σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών επιτέθηκαν στον βουλευτή έξω από το γήπεδο Καλαμάτας.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος δήλωσε ότι καθ΄οδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν. Το μήνυμά του, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο enikos.gr πως οι δράστες χτυπούσαν τον βουλευτή σε όλο του σώμα ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν και καδρόνια. Μιλώντας στο enikos.gr ο Πέτρος Κωνσταντινέας επιβεβαίωσε την είδηση ενώ επισήμανε πως τα άτομα που του επιτέθηκαν πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές ατόμων.
ΝΔ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα»
Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα:
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.
Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».
http://arouraios.gr
______________________________________
-Κατ αρχήν είναι καταδικαστέα οποιαδήποτε και σε οποιονδήποτε επίθεση.Έχω όμως δύο απορίες:
1- Πως είναι δυνατόν να επιτεθούν σε κάποιον τριάντα (30) άτομα και με καδρόνια και αυτός να μεταβεί σε νοσοκομείο  μόνο για πρώτες βοήθειες!!! Φυσιολογικά το οποιοδήποτε θύμα τέτοιας επίθεσης θα έπρεπε να να μεταφερθεί ή στην εντατική ή στο νεκροτομείο.
2- Πως "διέγνωσε" το θύμα ότι αυτοί που του επιτέθηκαν πρόσκειντο σε...ακροδεξιό χώρο; Τους αναγνώρισε; Αν τους αναγνώρισε γιατί δεν τους κατήγγειλε για να συλληφθούν; Μήπως με την ευκαιρία της παρανόμου και αδίκου επιθέσεως εναντίον του, αποφασίστηκε  από "ορισμένους κύκλους" η αξιοποίηση της πράξεως για κομματικούς λόγους;
Λέω μήπως...
Juan