8.9.18

Δρακόντεια μέτρα για ΔΕΘ: Διαδήλωση για τη Μακεδονία ενώ θα μιλά ο Τσίπρας

Ξεχείλισε η Ελλάδα από..."δημοκρατία"! Ούτε σε Σταλινικό καθεστώς δεν υπήρξε τόσο έντονη παρουσία αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, πλαισιωμένων από ξένους πράκτορες, ελικόπτερα, drones με κάμερες για καταγραφή και φακέλωμα πολιτών ξένα πολεμικά πλοία  για εντοπισμό τυχόν ασυρματικών παρεμβολών και υποκλοπή τηλεφωνημάτων και όλα αυτά για να μιλήσει  ποιος;
 Ο ...λαοφιλής  "δημοκράτης αριστερός"πρωθυπουργός. 
Σε ποιόν; Στους συνοδούς του και στα κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, αφού η προσέλευση πολιτών στο χώρο είναι απαγορευμένη!
 Και τι να πεί; Τα παραμύθια της Χαλιμάς, όπως κάθε χρόνο.
 Καλύτερα να καθόταν στην Αθήνα γιατί όποτε έρχεται εκτός από τις διαδηλώσεις, νεκρώνεται όλη η Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στην  ΔΕΘ.
Φ. Ιωάννου
________________________________________
Μία πόλη υπό αστυνομικό κλοιό. Αυτή είναι η εικόνα της Θεσσαλονίκης ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.
Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θυμίζουν… ταινία του Χόλιγουντ: 5.500 αστυνομικοί, πράκτορες του FBI και της CIA, ελικόπτερα, drones και 67 διμοιρίες «ελαφρών» και «σκληρών» ΜΑΤ.

Παράλληλα, τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι αυστηρά και θα κλείσουν δρόμοι, ενώ σε πολλά σημεία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στη συμπρωτεύουσα από την Πέμπτη το βράδυ, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, συνοδεία αυτοκινητοπομπής 11 οχημάτων και ασθενοφόρου!..
Τα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, τιμώμενης χώρας για το 2018 θα γίνουν στις 10.30, παρουσία – φυσικά – του πρωθυπουργού.

Μπαράζ διαδηλώσεων

Χθες διαδήλωσαν οι ένστολοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες κλπ.
Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αρκετές διαδηλώσεις.
Στις 18.00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα, στην Πλατεία Αριστοτέλους έχουν δώσει ραντεβού τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Στις 18.00, επίσης, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.
Το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα γίνει στις 19.00 στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 19.00, την ώρα που θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΗΠΑ

Την Παρασκευή συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.
Ο  υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι «μεγάλη μου χαρά που βλέπω την κατάσταση να γυρίζει και την οικονομία να βελτιώνεται».
«Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
panhellenicpost.com