25.9.18

ΚΥΠΡΟΣ: Συναγερμός σε δημοτικό σχολείο: Αγνοούνται 11χρονοι μαθητές


Σε συναγερμό τέθηκε από το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία στη Λάρνακα, καθώς 
άγνωστος άνδρας απήγαγε δύο αγόρια 11 χρόνων, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.  Πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππο Σταματάκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πολίτης, ο άνδρας συστήθηκε στα παιδιά ως δάσκαλος και στη συνέχεια τα έβαλε στο αυτοκίνητό του (σαλούν, χρώματος γκρίζου) και έφυγε.
Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο δράστης είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.
Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης περίπου στις 10:00 το πρωί η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα - φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα. Οι αρχές εικάζουν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον ίδιο δράστη, προκειμένου να παραπλανήσει την Αστυνομία. 
Με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και κάλεσε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στο 1460, ενώ μετέβη εκτάκτως στη Λάρνακα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους με ελικόπτερα και μπλόκα σε όλη την πόλη, ενώ οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις.