8.8.18

ΗΠΑ εναντίον Κίνας, Ρωσίας, Ιράν και ΕΕ: Eπίθεση κατά όλων - Τι θέλει να σώσει ο Ν.Τραμπ


Ένα πολύ δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον έχει δημιουργηθεί από τις ΗΠΑ που δείχνουν να είναι εναντίον όλων των βασικών πλανητικών δυνάμεων και αντίστροφα, αφού Κίνα, Ρωσία και ΕΕ (δηλαδή Γερμανία) επέλεξαν όχι μόνο να απαντήσουν στην «Αυτοκρατορία» αλλά είναι αποφασισμένες να την κάνουν να «ματώσει» μέχρι τέλους.

'Οχι βέβαια επειδή το ήθελαν αλλά γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. 
Στις ΗΠΑ θεωρούν ότι όταν δημιουργεί «πολλαπλό χάος» από δική σου πρωτοβουλία τότε δημιουργείται μια νέα κατάσταση μπρος όφελός σου. 
Η Κίνα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 25% στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 16 δισ. δολαρίων, όπως πετρέλαιο, προϊόντα χάλυβα, αυτοκίνητα και ιατρικός εξοπλισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.
Πρόκειται για μια ακόμα ισοδύναμη απάντηση της Κίνας στους Αμερικανούς ενώ όλα δείχνουν ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν εμπλακεί σε ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο
«Είναι μια εντελώς παράλογη πρακτική», ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου στην ιστοσελίδα του, απαντώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς 25% σε πρόσθετα κινεζικά προϊόντα αξίας 16 δισεκ. δολαρίων στις 23 Αυγούστου.
Η κίνηση αυτή των Κινέζων έρχεται μια ημέρα μετά την απάντηση των Ευρωπαίων στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι «οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα προστατευθούν από τις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν».
Επιπλέον, η ΕΕ δήλωσε πως «Έχουμε βαθύτατα λυπηθεί με την κίνηση των ΗΠΑ να ξαναεπιβάλλει κυρώσεις κατά του Ιράν», προσθέτοντας ότι είναι πρόθυμη να κρατήσεις ανοικτά τα κανάλια χρηματοδότησης.
Εν ολίγοις οι Βρυξέλλες υπόσχονται ανοικτό τραπεζικό σύστημα για να κάνει το Ιράν τις συναλλαγές του.
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ επιχειρούν σήμερα να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο με την Ρωσία «απαιτώντας» από τα ρωσικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από τις αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας, Αμπχαζία και Νότια Οσετία.
Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις άλλες μεγάλες δυνάμεις μαζί;
Οι ΗΠΑ κάνουν ότι κάνουν για να σώσουν το δολάριο και μάλιστα επειγόντως
Οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές των κινεζικών και των ευρωπαϊκών προϊόντων έχουν μια πολύ απλοϊκή λογική. Γνωρίζουν στις ΗΠΑ ότι θα εισπράξουν παρόμοια αντίποινα από Ευρωπαίους και Κινέζους αλλά ξέρουν ότι τα εμπορικάμ πλεονάσματα είναι υπέρ των δεύτερων.
Με τους δασμούς και τα αντίποινα απλά «παγώνει» το εμπόριο. Δεν είναι κάτι που ενοχλεί την κυβέρνηση Τραμπ αντίθετα το επιδιώκει.
Από την στιγμή που τα πλεονάσματα ήταν υπέρ των ξένων οι ΗΠΑ έχαναν καθώς αναγκάζονταν να τυπώσουν κι άλλα δολάρια για να μπορούν οι Αμερικανοί πολίτες να συνεχίσουν να αγοράζουν.
Τώρα ο Ν.Τραμπ στρέφει την αμερικανική κοινωνία εκ των πραγμάτων προς τα αμερικανικά προϊόντα. Όσο για τις αμερικανικές εξαγωγές θα παγώοσυν και αυτές αλλά δεν τον ενδιαφέρει, τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα.
Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάτι συμβαίνει με το αμερικανικό δολάριο το οποίο και αποτελεί το αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη. Επί του πρακτέου ο πλανήτης έχει «γεμίσει» από αυτό και πλέον δεν μπορεί να διατηρήσει για πολύ την αξία του.
Το pronews.gr έχει από την αρχή προειδοποιήσει ότι το δολάριο όπως χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς δημιουργεί «φούσκες». «Φούσκες» οι οποίες όταν σκάνε «ρουφάνε» τα πάντα σαν «μαύρες τρύπες».
Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δολάριο ως επιθετικό όπλο για δύο λόγους:
Πρώτον για να περνάνε καλά αυτοί, χρησιμοποιώντας το ως ανεξάντλητο μέσο πλούτου και δεύτερον για να μην περνάνε καλά οι υπόλοιποι και ιδίως όσοι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ηγεμονία τους.
Μέσω του δολαρίου ελέγχουν τις αγορές, επιβάλουν κυρώσεις σε όποιον θέλουν, προκαλούν οικονομικούς «στραγγαλισμούς» δηλαδή με λίγα λόγια χρησιμοποιούν μια «σημαδεμένη» τράπουλα και όλα στο τέλος τους ανήκουν.
Ακόμα και η άλλοτε Σοβιετική Ένωση σε δολάρια συναλλάσσονταν.
Τώρα όμως Ρωσία και Κίνα έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αποδολαριοποίησης με σκοπό να την επιβάλουν σε όλο τον πλανήτη και να επαναφέρουν τον κανόνα του χρυσού ο οποίος αν μη τι άλλο, τηρεί τους κανόνες της Λογικής.
Στον ίδιο δρόμο οδηγείται και η Τουρκία καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται ποτέ να είναι... ελεύθερος όσο εξαρτάται από το δολάριο (βλέπε σχετικό δημοσίευμα εδώ και εδώ)
Ότι υπάρχει με αυτό πληρώνουμε. Με το δολάριο η ύπαρξη του χρήματος έγινε ένα είδος... ανέκδοτου.
Πρόσφατα το pronews.gr επανήλθε στο θέμα καθώς υπάρχουν βάσιμες προβλέψεις ότι κάτι άσχημο έρχεται. Ίσως τελικά οι Αμερικανοί να ήθελαν μια νέα κρίση με το Ιράν καθώς ανέβηκαν οι τιμές του πετρελαίου και μαζί με αυτές η ανάγκη για αύξηση της κυκλοφορίας του δολαρίου.
Το δολάριο εξαρτάται πάρα πολύ από την κυκλοφορία.
Για να γίνει κατανοητό στους αναγνώστες ότι το pronews.gr εδώ και πολλά χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για μια επερχόμενη δολαριακή κρίση σας παρουσιάζουμε την «προφητική» δήλωση του Ν.Τραμπ ένα χρόνο πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και την έκανε στην εκπομπή του Fox News’ “On the Record with Greta Van Susteren.”
Χαρακτηριστικά είπε οτι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον μια πλούσια χώρα.
"Έχουμε ένα χρέος 16 τρισ.δολαρίων και μόλις φτάσει (που θα φτάσει) τα 21-22 τρισ.δολάρια θα αναγκαστουμε εκ των πραγμάτων να το αναδιαρθρώσουμε"
"Η πραγματική ανεργία στη χώρα είναι της τάξης του 15-16% και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι 21%! Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν πάει καλά και ο όρος ύφεση είναι απλά μια ωραία λέξη για να το περιγράψει"
Σημειώνεται ότι το χρέος των ΗΠΑ αποτελεί το 1/4 του πλανητικού χρέους και έχει ξεφύγει τελείως από οποιοδήποτε ανθρώπινο όριο. Πιθανότατα να χρωστάνε και στους Κλίγκον του...Σταρ Τρεκ. Αυτά επειδή πολλά εγχώρια ειδησεογραφικά παίζουν με την νοημοσύνη μας.
Το ζήτημα είναι ότι το χρέος των ΗΠΑ ήδη έχει φτάσει επί προεδρίας Τραμπ τα 21 τρισ.δολάρια!
Aυτό προκειμένου να σταματήσει να αυξάνεται «βολεύει» το Ν.Τραμπ ένα ολικό «πάγωμα» των εμπορικώνμ συναλλαγών με όλους. 
Μια κρίση με το Ιράν δημιουργεί και την αφορμή να διακοπούν οι πολλές συναλλαγές και με την ΕΕ. 
Θα πει κάποιος τότε γιατί επιχειρείται ένταση και με την Ρωσία; Ή μάλλον γιατί συντηρείται; 
Διότι από την Ρωσία διατηρείται η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας.
Οι Γερμανοί έγιναν οικονομική υπερδύναμη όταν απελευθερώθηκαν ενεργειακά από τις ΗΠΑ και πως το κατάφεραν αυτό; Με τον Nord Stream 1 και την άφθονη παροχή φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου.
Η ένταση με την Μόσχα λοιπόν πάντα βολεύει καθώς έτσι υπάρχουν αφορμές για κυρώσεις εναντίον όποιου συνεργάζεται με αυτήν.
Επί της ουσίας μπορούν οι ΗΠΑ να τα βάλουν με όλους ταυτόχρονα; Όχι δεν μπορούν, αλλά μπορούν να αγοράσουν χρόνο, μέχρι να γίνει κάτι άλλο που να αλλάξει και πάλι τις γεωπολιτικές ισοροπίες υπέρ τους.
Τι θα είναι αυτό; Κανείς δεν ξέρει αλλά μέχρι τότε οι ΗΠΑ θα παλέψουν για να κρατήσουν την παγκόσμια ηγεμονία με κάθε κόστος.
Προς το παρόν επενδύει στο «παγωμα» του εμπορίου για να σώσει το δολάριο μετά ποιος ξέρει.
Πάντως δεν είναι καθόλου τυχαίο που Ρωσία, Κίνα, Τουρκία, Ιράν και άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει την διαδικασία αποδολαριοποίησης.
Και στην ΕΕ υπάρχουν πλέον πολλές φωνές ότι αυτό πρέπει να το κάνουν και οι Ευρωπαίοι. Οι Αμερικανοί αντιδρούν άσχημα όταν τους θίγεται το δολάριο, είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, ακόμα και πολέμους...
pronews