1.8.18

Συμμορία μεταφοράς λαθρομεταναστών


Συνελήφθησαν (7) μέλη συμμορίας έπειτα από τον εντοπισμό (46) παράνομα μεταφερόμενων αλλοδαπών σε αποθήκη στην περιοχή της Σίνδου
Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη επτά (7) μελών συμμορίας, έπειτα από τον εντοπισμό παράνομα μεταφερόμενων αλλοδαπών σε αποθήκη στην περιοχή της Σίνδου.

Πρόκειται για έξι (6) αλλοδαπούς ηλικίας 29, 29, 27, 25, 25 και 17 ετών, καθώς και 70χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (31-07-2018), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι τρία (3) εκ των μελών της συμμορίας που επέβαιναν σε δύο (2) αυτοκίνητα, αποβίβασαν σε περιοχή της Σίνδου μεγάλο αριθμό ατόμων, τα οποία υπό την καθοδήγηση 70χρονου ιδιοκτήτη αποθήκης εισήλθαν στο εσωτερικό της.
Σε έρευνα που ακολούθησε στον παραπάνω χώρο εντοπίστηκαν συνολικά σαράντα έξι (46) παράτυποι μετανάστες, καθώς και τρία (3) ακόμη εκ των μελών της συμμορίας τα οποία είχαν αναλάβει ρόλο φύλαξης.  
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ανωτέρω κτίριο, καταβάλλοντας σε προγενέστερο χρόνο σε έτερο μέλος της συμμορίας, χρηματικό ποσό  για την παράνομη μεταφορά τους, έχοντας ως τελικό προορισμό διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Συνολικά κατασχέθηκαν τα παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δέκα (10) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ.