29.8.18

Οι φόβοι βγήκαν αληθινοί: Τι βύθισε στο σκοτάδι την Υδρα


Το αίτιο που προκάλεσε το μπλακ άουτ στην Υδρα που ταλαιπωρεί για δεύτερη ημέρα σήμερα το νησί, εντόπισε ο ΔΕΔΔΗΕ.
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη  εντοπίστηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο.
Σε λίγο θα μαθευτεί ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης η υδροδότηση του νησιού αποκαθίσταται σταδιακά, αλλά με αργούς ρυθμούς. Παράλληλα, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το απόγευμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ύδρας ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
«Έχει ταλαιπωρηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού, οι επισκέπτες μας, μόλις τελειώσει αυτή η κρίση ο Δήμος μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να καταλογιστούν ευθύνες… Δε νοείται σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 2018 να υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και να θέλουμε 24 ώρες να την εντοπίσουμε και να ταλαιπωρείται ο κόσμος».
Από την πλευρά του, ο Διαχειριστής του συστήματος αναφέρει ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία φόρτωσης των γεννητριών σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από το Γαλατά, και νωρίς το μεσημέρι (σε διάστημα περίπου δύο ωρών) το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στο νησί. Η σύνδεση των γεννητριών με το δίκτυο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου, και σε μια τέτοια περίπτωση η διαδικασία ηλεκτροδότησης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.
Το μπλακ άουτ έχει προκαλέσει αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, καταστηματάρχες, αλλά και στους τουρίστες του νησιού, με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση να δείχνουν τα χαλασμένα προϊόντα από τα ψυγεία τους στον ΣΚΑΪ. Το νησί, με 9.000 κόσμο λόγω Αυγούστου, έχει επιστρέψει στο παρελθόν, με πολλές δουλειές να διεκπεραιώνονται χειρόγραφα, ενώ για το νερό επιστρατεύτηκε υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά και από σχετική εισήγηση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.
Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
«Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».
arouraios.gr