28.8.18

Ερώτηση Δημήτρη Καμμένου στη Βουλή για την κατάληψη της Αθηνών-Λαμίας από μετανάστες και τον ρόλο της αστυνομίας

Υπάρχει κράτος; Υπάρχει Αστυνομία; Αν υπάρχουν να προβούν σε συλλήψεις και απελάσεις,γιατί αν δεν υπάρχουν, τότε ενδεχομένως θα υπάρξει η αυτοάμυνα και  τότε οι  παρείσακτοι θα φύγουν κολυμπώντας...Juan

_______________________________

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση για την κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας από ομάδες μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία δεν είχε λάβει εντολή παρέμβασης και αποκατάστασης της κυκλοφορίας.
«Πρόσφατα γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες εικόνων πρωτοφανούς χάους με μετανάστες να κλείνουν την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων και κυκλοφοριακή συμφόρηση, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας» αναφέρει το κείμενό του ο ανεξάρτητος βουλευτής και προσθέτει «Οι μετανάστες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στο δρόμο για τις συνθήκες διαβίωσης στις περίφημες δομές όπως για το φαγητό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα να διακοπεί. Όπως ενημέρωσε η Νέα Οδός ΑΕ, τα αυτοκίνητα εκτρέπονταν αναγκαστικά στο παράπλευρο και δευτερεύον οδικό δίκτυο από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μαρκοπούλου έως των Οινοφύτων και αντίστροφα ενώ για όσο διάστημα βρισκόταν σε ισχύ η εκτροπή, είχε ανασταλεί η είσπραξη διοδίων σε όλους τους σταθμούς που επηρεάζονται από την κινητοποίηση.
Όπως μάλιστα αποδεικνύεται και από τα βίντεο των οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί, οι μετανάστες κινούνταν απειλητικά εναντίον τους με διάθεση να προκαλέσουν φθορές στα αυτοκίνητα και σωματικές βλάβες αν κάποιος από τους οδηγούς έκανε το λάθος προφανώς και τολμούσε να βγει εκτός τους οχήματος του για να ζητήσει το λόγο.
Το εν λόγω μάλιστα βίντεο είναι ενδεικτικό της κατάστασης και του χάους που προκλήθηκε και δείχνει μετανάστες με ξύλα και ρόπαλα στα χέρια να καταφέρονται απειλητικά προς ένα όχημα που τυχαίνει να περνά εκείνη τη στιγμή από το σημείο με τον οδηγό του να οπισθοχωρεί για να αποφύγει το μένος των μεταναστών προκαλώντας φυσικά πολλά ερωτηματικά και ανησυχία για το τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε προλάβει να οπισθοχωρήσει ή αν αποφάσιζε να περάσει ή να βγει εκτός οχήματος. Η Αστυνομία σε όλο το συμβάν απούσα και όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί δεν είχαν εντολές να παρέμβουν ή για το τι να κάνουν».
«Είναι ανησυχητικό σε μια Δημοκρατία αστικής δυτικής χώρας να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα πλήρους παράλυσης και χάους. Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δει κατάματα την αλήθεια και να δράσει καθότι η ατιμωρησία τέτοιων γεγονότων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κλιμάκωση τους και πολύ γρήγορα μπορεί να θρηνήσουμε θύματα» τονίζει ο κ. Καμμένος και ρωτά: «Είναι δυνατόν σε μια Δημοκρατία Δυτικής αστικής χώρας να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων με πολίτες να γίνονται έρμαια των μεταναστών που αποφάσισαν κλείσουν έναν κύριο οδικό άξονα για να ¨διαμαρτυρηθούν¨ προκαλώντας τρόμο, ανασφάλεια και κίνδυνο πρόκλησης σωματικής βλάβης; Τι θα είχε συμβεί αν η ένταση είχε κλιμακωθεί και είχαμε τραυματισμένους ή και νεκρούς δεδομένου πως, όπως άλλωστε φαίνεται στο βίντεο οι μετανάστες κυνηγούσαν με μένος και προκαλούσαν φθορές στα αυτοκίνητα για να «διαμαρτυρηθούν» για τις δομές φιλοξενίας; Αληθεύει πως η Αστυνομία δεν είχε εντολές και ως εκ τούτου είχε μείνει άπραγη να παρακολουθεί τα πεπραγμένα των μεταναστών; Είχαν δοθεί εντολές τις οποίες οι αστυνομικοί δεν ακολούθησαν ή όχι; Αν ναι ποιες ήταν αυτές για να χειριστούν το περιστατικό; Η Αστυνομία όφειλε ή όχι να παρέμβει αυτεπαγγέλτως καθότι τελέστηκε παρακώλυση Συγκοινωνιών; Εφόσον δεν συνελήφθησαν οι μετανάστες, οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά;»
pronews