7.8.18

Ο Ν.Τραμπ απάντησε στην ΕΕ: «Όποιος βοηθήσει το Ιράν θα είναι εναντίον μας» - Και ο πόλεμος άρχισε...


Οι ΗΠΑ και ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησαν αμέσως στην ΕΕ μετα την επιβολή της πρώτης δέσμης των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν καθώς οι Βρυξέλλες απολύτως φυσιολογικά αποφάσισαν να προστατέψουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ασιατική χώρα, ανακοινώνοντας πως «όποιος έχει εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν, δε θα μπορεί να συνεργαστεί και με τις ΗΠΑ»

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω ανάρτησής του στο Twitter, λίγο μετά την επίσημη επιβολή κυρώσεων εναντίον της ισλαμικής δημοκρατίας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «οι κυρώσεις του Ιράν έχουν επισήμως επιβληθεί. Είναι οι πιο αιχμηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ και τον Νοέμβριο θα φτάσουν νέα επίπεδα. Όποιος κάνει δουλειές με το Ιράν δεν θα κάνει δουλειές με τις ΗΠΑ. Ζητάω παγκόσμια ειρήνη και τίποτα λιγότερο», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.
The Iran sanctions have officially been cast. These are the most biting sanctions ever imposed, and in November they ratchet up to yet another level. Anyone doing business with Iran will NOT be doing business with the United States. I am asking for WORLD PEACE, nothing less!
Φυσικά οι ΗΠΑ δεν έχουν την δυνατότητα να συγκρουστούν με όλες τις χώρες του πλανήτη ακόμα κι αν το πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν. Ο Ν.Τραμπ είναι επιχειρηματίας και ξέρει πως αυτό δεν είναι εφικτό, ούτε μπορεί να απομονώσει και την ΕΕ. 
Το μέγεθος των ΕΕ, Κίνα και Ρωσία που ΘΑ συνεργαστούν με το Ιράν και ΘΑ εξασκήσουν τα συμφέροντά τους είναι πολλαπλάσιο από αυτό των ΗΠΑ αλλά ο Ν.Τραμπ ελπίζει με την μέθοδο της σκληρής αντιπαράθεσης ότι στο τέλος θα πάρει τα μέγιστα οφέλη για την χώρα του καθώς πιστεύει πως στο τέλος όλοι οι οικονομικοί αντίπαλοί του θα κάνουν κάποια βήματα πίσω.
Αυτό υπονοεί άλλωστε λέγοντας ότι θέλει την παγκόσμια ειρήνη, όντως την θέλει αλλά με τις ΗΠΑ στην θέση του οδηγού και σε αυτό έχει την πλήρη υποστήριξη και του βαθέως αμερικανικού κράτους.
​Νωρίτερα  οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει δύο νέες δέσμες κυρώσεων εναντίον του Ιράν, με στόχο τον οικονομικό και τον βιομηχανικό κλάδο της χώρας. Ωστόσο η κίνηση των ΗΠΑ ώθησε την ΕΕ να λάβει αντίμετρα με σκοπό να προστατέψει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ευρωπαϊκών εταιριών στο Ιράν.
Οι αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ θα εφαρμοστούν σε δύο φάσεις.  Η πρώτη τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα της Τρίτης. 
Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα έχουν στόχο την ανάκτηση των δολαρίων που κατέχει το Ιράν, το εμπόριο χρυσού και άλλων μετάλλων, τις συναλλαγές που συνδέονται με το ιρανικό ριάλ, τις αγορές εμπορικών αεροσκαφών, καθώς και τον κλάδο των αυτοκινήτων.
Το δεύτερο κύμα κυρώσεων αναμένεται να εφαρμοστεί στις 4 Νοεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση οι ΗΠΑ θα στοχοποιήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, τους οικονομικούς θεσμούς και τον τομέα της ναυτιλίας. 
Από την πλευρά της όμως η ΕΕ σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι θα μπλοκάρει τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, αρχής γενομένης από τις 7 Αυγούστου, ώστε να προστατέψουν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιριών που συναλλάσσονται με το Ιράν.
Πρέπει να καταλάβουν στις ΗΠΑ ότι ΕΕ, Κίνα και Ρωσία ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα αμερικανικά συμφέροντα, ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την αμερικανική εμμονή να παραμείνουν αυτοκρατορία και ΔΕΝ έχουν καμία διάθεση να νομιμοποιήσουν τις αμερικανικές κυρώσεις από την στιγμή που θα χάσουν οι ίδιες.

Καλού κακού άλλωστε Κίνα και Ρωσία μαζεύουν χρυσό, γιατί αν... σκάσει καμία δολαριακή «φούσκα» όλα ξεκινάνε από την αρχή και όποιος θα έχει χρυσό, θα είναι πλούσιος, οι υπόλοιποι θα κάνουν συναλλαγές με... καθρεφτάκια
pronews