3.8.18

Μεροδούλι – μεροφάι… - Του Γεωργίου Παπαντώνη


Του Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην ΠΟ.ΑΣ.Υ.  Παπαντώνη Γεωργίου
 

Πριν λίγους μήνες πάρθηκε μια γενναία και σύννομη απόφαση, έπειτα από πιέσεις του Σωματείου μας, της Ένωσης Αθηνών, αλλά και κραυγή απόγνωσης από φορείς και πολίτες για την ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ομάδες ΖΗΤΑ, αποδεσμεύτηκαν από στόχους και έστω λίγοι συνάδελφοι επέστρεψαν στην Υπηρεσία.

Η «χαρά» κράτησε για πολύ λίγο όμως …

Δεν άντεξαν οι επίσημοι και τα κόμματα την απουσία συναδέλφων.

 Πάλι πίσω, όπως επίσης και επιπλέον άτομα που ανήκουν στην Άμεση Δράση συνολικά, εννοείται χωρίς αντικατάσταση. Τα προβλήματα για την Δ.Α.Ε.Α., το Μεταγωγών, την Ασφάλεια, ακόμη παραμένουν. Τα Τμήματα Ασφαλείας χωρίς βραδινό Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Οι βραδινές δηλώσεις και καταγγελίες των πολιτών πάνε στο κενό. Όπου φτωχός και η μοίρα του λοιπόν. Ατελείωτα τα βάσανα των πολιτών και παράλληλα των συναδέλφων. Λύσεις δε δίνονται γιατί απλά δεν ενδιαφέρονται. 

-              Ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί λένε ή δείχνουν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα με την απραξία τους. Δε λέω να παραιτηθούν, πως μπορούν όμως και ζητάνε ευθύνες πιέζοντας το μάχιμο προσωπικό, όταν ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ;

-              Πως γίνεται να αφήνουν περιοχές αφύλακτες, αλλά κάθε λογής συνέδριο ή συνεστίαση, παρουσία βουλευτών και υπουργών να μαζεύει αστυνομία από το σύνολο των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α.;

-              Όταν στο κέντρο των Αθηνών έρχονται ομάδες ΔΙ.ΑΣ. από την περιφέρεια;

-              Όταν για να ανταποκριθούμε στα πάμπολλα μέτρα βγαίνουν τριάδες και όχι τετράδες, όπως απαιτείται, ενώ πολλές ομάδες ΔΙ.ΑΣ. δουλεύουν κατά το ωράριο 01:00 – 07:00 σε διπλές συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες;

-              Όταν η συντριπτική πλειοψηφία έχει να χρεωθεί ΚΡΑΝΟΣ από το 2011 !!!

Αφού καταργήσατε την ΔΕΛΤΑ, ηθελημένα ή μη, προσπαθείτε να καταργήσετε και τη ΔΙ.ΑΣ. Προσωπικό με πολλά χρόνια στις μηχανές, αρκετά γερασμένο, αλλά ΑΚΟΜΑ με περίσσιο φιλότιμο. Μόνο τον τελευταίο καιρό, συλλήψεις αναρχικών και μπαχαλάκηδων μετά από καταδρομικές επιθέσεις, συλλήψεις ενόπλων κακοποιών που ενεργούσαν με πυρά, συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών με μεγάλες ποσότητες, ανεύρεση αποθηκών με χιλιάδες πακέτα  λαθραίων τσιγάρων κ.λ.π.                        

  Εύχομαι να αφουγκραστείτε τον παλμό των μάχιμων αστυνομικών και να δείξετε ότι είστε δίπλα τους, διότι είναι αυτοί που κρατάνε την πατρίδα μας ασφαλή. Η ιστορία και η κοινωνία θα μας κρίνει όλους και κυρίως εσάς που λαμβάνετε τις αποφάσεις.

Ενέργειες για το "θεαθήναι" είναι πλέον άσκοπες.

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Οι μάχιμοι λιγοστεύουν και τα προβλήματα αυξάνονται. Το κενό του μάχιμου αριθμητικά αναπληρώνεται, εμπειρικά και εκπαιδευτικά είναι δυσαναπλήρωτο. Ο χρόνος περνά και στον ορίζοντα δεν φαίνεται αχτίδα αισιοδοξίας.              

Μια ευνομούμενη Πολιτεία προσέχει τους ήρωές της, δεν τους απομονώνει, δεν τους βλέπει ως αριθμούς. Οι μάχιμοι κρατάνε ακόμα όρθια την Αστυνομία και ασφαλή την κοινωνία. Πάντα πιστοί και ρομαντικοί στο καθήκον!

Συνάδελφοι δηλώνω ευτυχής που συνυπηρετώ μαζί σας,

δηλώνω υπερηφάνεια για το έργο σας !!!

Τιμή και δόξα στους θανόντες και τραυματίες συναδέλφους μας!

 

Από την Εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ‘’Σύγχρονη Αστυνομία’’

bloko.gr/