10.8.18

Τα παιδία παίζει, εν ου παικτοίς!



              Του Στέλιου Παπαθεμελή*

          «Τα παιδία παίζει». Και δεν παίζουν βεβαίως τράμπα-τραμπαλίζονται αφού δεν είναι σχολειόπαιδα, αλλά διαχειρίζονται μείζονα εθνικά θέματα από τις θέσεις-κλειδιά που τους εμπιστεύθηκε το εκλογικό σώμα. Οπότε παίζουν «εν ου παικτοίς». Εξ’ άλλου δεν τους πιάνει το μάτι μας να κατέχουν την μαθηματική «θεωρία των παιγνίων» και τις εφαρμογές της.
          Γκάφα μεγατόνων η πρόσφατη τροπολογία Γαβρόγλου για τους μουφτήδες της Θράκης, των οποίων κηρύσσει βιαίως λήξασα τη θητεία. Οι δύο απομακρυνόμενοι μουσουλμάνοι λειτουργοί άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια την επιθετικότητα και την υπονόμευση τόσο του κεμαλικού όσο και του νεοοθωμανικού τουρκικού κράτους και παρακράτους και άσκησαν τα καθήκοντά τους με τον πρέποντα σεβασμό στην ελληνική έννομη τάξη.

Το ισχύον νομικό καθεστώς για τους μουφτήδες της Θράκης ορίζεται στις Συνθήκες, Σεβρών, Λωζάννης και στους Νόμους 2345/20 και 1920/91. Η βίαιη απομάκρυνση των Μέτσο Τζεμαλί και Μεχμέτ Σινίκογλου, συνιστά το πρώτο βήμα παραίτησης της ελληνικής πολιτείας από το δικαίωμα να διορίζει τους ασκούντας και δικαιοδοτικά καθήκοντα μουφτήδες της Θράκης και  εκχώρηση αυτού του δικαιώματος στον Ερντογάν και στους μηχανισμούς της ΜΙΤ και του Προξενείου.
Ο σουλτάνος πιέζει και εκβιάζει διαρκώς. Επιδίδεται σε ένα αδίστακτο παζάρι. Το ερώτημα είναι τί πήρε ο κ. Τσίπρας για να δώσει αυτό που έδωσε; Ούτε την απελευθέρωση των δύο παιδιών μας δεν έθεσε ως όρο; Και αν την ζήτησε και του την αρνήθηκαν γιατί έσπευσε να ικανοποιήσει ένα άκρως υπονομευτικό για την εθνική μα υπόσταση τουρκικό αίτημα;
Η επίσημη Ελλάς έχει διαπράξει αδιακόπως με όλες τις κυβερνήσεις αυτοκτονικά λάθη στη Θράκη. Άκριτες οι ρυθμίσεις «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη». Βλακώδης η υπαγωγή Πομάκων και Ρομά στην τουρκική εκπαίδευση που οδήγησε στην σταδιακή ομογενοποίησή τους με τους τουρκόφρονες. Ο διαβρωτικός ρόλος των ψευδομουφτήδων είναι χείριστο προηγούμενο για το ρόλο του κεμαλικού και νεοοθωμανικού παρακράτους στη Θράκη μας.
Βίας ο Πριηνεύς αποφαίνονταν, τω καιρώ εκείνω, πώς: «Το λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι ψυχής ίδιον και φρονήσεως». Το να υποστηρίζεις, δηλαδή, όσα συμφέρουν τη πατρίδα σου, είναι γνώρισμα δυνατής ψυχής και φρόνησης. Ιδιότητες που προφανώς λείπουν από τους  τωρινούς διαχειριστές της εξουσίας.
Η μοναδική μάλλον, διμερής συμφωνία που κατάφερε η Μέρκελ για επιστροφή  προσφύγων - λαθρομεταναστών από τη Γερμανία είναι αυτή που υπέγραψε ο δικός μας. Ο Βούλγαρος ομόλογός του μετά την κάθετη άρνηση της βουλγαρικής Βουλής αρνήθηκε να υπογράψει. Η συμφωνία Μέρκελ – Τσίπρα εφαρμόζεται ήδη μονόπλευρα εις βάρος μας. Δηλαδή πήραμε 1.500 από τη Γερμανία και «συζητούμε» ακόμη με του Γερμανούς, αν θα πάρουν με το αιτιολογικό της οικογενειακής επανένωσης, ευρισκόμενους στην Ελλάδα προσφυγομετανάστες.
Τελικά έχει δίκιο ο Νίκος Γκάτσος να απαιτεί διά στόματος Μαρίας Φαραντούρη
«Έλα, της θάλασσας θεριό
 και του πελάγου μπόρα,
 το φοβερό σκουπιδαριό,
να διώξεις απ’ τη Χώρα»!..



                                                                           Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης


                             E-mail: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com