1.8.18

Θα χρησιμοποιήσουν πυροβολικό ή την Π.Α;


Η δήλωση Καμμένου που δεν «ακούστηκε»: «Θα κατεδαφίσουμε τα αυθαίρετα με τη βοήθεια των Ε.Δ»! 


- Μ.Κωσταράκος: «Αδύνατον»

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είπε κάτι που μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων πέρασε απαρατήρητο, ή τουλάχιστον δεν έγινε αντιληπτό εκείνη την στιγμή και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως συμφωνεί με την κατεδάφιση αυθαιρέτων και μάλιστα ότι οι Ένοπλες δυνάμεις θα βοηθήσουν σε αυτό!

Στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι συμφωνεί με την κατεδάφιση αυθαιρέτων: «… θα ήθελα πάρα πολύ αυτό να γίνει με πλήρη συναίνεση όλων. Να καταλάβουν ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, κάποιο νόμοι, που προβλέπουν δρόμους διαφυγής προς τη θάλασσα, δεν είναι σχέδια επί χαρτού. Αφορούν την ασφάλεια όλων των πολιτών. Και αν ζητηθεί η συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων σε αυτό το κομμάτι είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε».
Αυτή η δήλωση δεν ξέρουμε κατά πόσο έγινε με απόλυτη λογική επεξεργασία ή ήταν  κάποιο λεκτικό λάθος, άλλωστε αυτό οφείλει να το ξεκαθαρίσει το ΥΠΕΘΑ και ο ίδιος ο υπουργός αλλά έτσι και αλλιώς είναι πρωτοφανής.
Την δήλωση την «έπιασε» και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος ο οποίος έκανε επ'αυτού ανάρτηση στο Twitter γράφοντας
«Ειμαι σίγουρος οτι πρόκειται για λάθος ή παρεξήγηση. Σε αυτή τη χώρα, ο Στρατός δεν γκρεμίζει τα σπίτια κανενός!!»
Τι εννοούσε ο κύριος υπουργός ότι θα συνδράμουν οι ΕΔ στο κομμάτι αυτό (των κατεδαφίσεων);
Υπενθυμίζεται, πως χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, διεμήνυσε πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή να κατεδαφιστούν όλες οι αυθαίρετες κατοικίες που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και στον αιγιαλό.
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν καταγραφεί 2.500 αυθαίρετα και 650 κτίσματα στον αιγιαλό, τα οποία θα κατεδαφιστούν.
Θα γίνει αυτό με την συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ; Θα προχωρήσει η κυβέρνηση αυτή σε μια τέτοια πρωτοφανή ενέργεια; Και θα γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο από την στρατιωτική ηγεσία;
Θα πρέπει να απαντηθεί διευκρινιστικά έστω εκ των υστέρων η δήλωση αυτή. Άλλωστε και ο ίδιος ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ αρνείται να το πιστέψει και θεωρεί ότι πρόκειται περί λάθους.
Να προσθέσουμε επίσης ότι η χρήση των ΕΔ για εσωτερική «αποστολή» είναι αντισυνταγματική. Οι ΕΔ έχουν ως αποστολή την προστασία της χώρας από εξωτερικές απειλές.
pronews