22.8.18

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης


Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».



«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.



Σοβαρή βλάβη υπέστη το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος στην Αττική μετά από έκρηξη στον υποσταθμό της Παλλήνης, λίγα λεπτά μετά τις 14:00. Χωρίς ρεύμα παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μεγάλες περιοχές της Αθήνας όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, το Νέο Ψυχικό, το Παγκράτι, η Δάφνη, η Νέα Σμύρνη, τμήματα του Πειραιά καθώς και τμήμα του κέντρου της Αθήνας έως και τη Γλυφάδα. 

Κυκλοφοριακό χάος σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας όπου έσβησαν τα φανάρια ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό.





Η βλάβη εντοπίστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης. 

















Καταγράφηκαν τουλάχιστον 100 κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ. Μαγνητοφωνημένο μήνυμα που μεταδίδεται από τα τηλέφωνα του ΔΕΔΔΗΕ πληροφορεί τους πολίτες πως πρόκειται για εκτεταμένη βλάβη και πως όλα το διαθέσιμο προσωπικό εργάζεται για την αποκατάστασή της. 

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. «Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται.

Στις 16:00 το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

zougla.gr