31.8.18

Αποκάλυψη – «βόμβα»: Γράμμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα «καίει» τον Κάρολο – «Σχεδιάζει τροχαίο»


Σάλο προκαλεί δημοσίευμα του βρετανικού Independent, σύμφωνα με το οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε στείλει επιστολή στον έμπιστο μπάτλερ της, τον Πολ Μπάρελ, μόλις 10 μήνες πριν πεθάνει, λέγοντάς του ότι ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Κάρολος σχεδίαζε ένα «σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα», που θα την άφηνε με σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η «πριγκίπισσα του λαού» ήδη από τα μέσα του 1996 ισχυριζόταν στην επίμαχη επιστολή πως το σχέδιο του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ είχε ως μοναδικό στόχο την «απελευθέρωσή» κι ότι ουσιαστικά θα του «έλυνε τα χέρια» να παντρευτεί.
Γράφει ότι του είπε πως σκόπευσε να το δημοσιεύσει και πως εκείνος θα έπρεπε να το κρατήσει «για καλό και για κακό».
Η ίδια, κατά το ρεπορτάζ του Independent, είχε γράψει το γράμμα μόλις δύο μήνες μετά το διαζύγιό της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, το 1996. Σε αυτό, ισχυριζόταν ότι υπήρχε σχέδιο για «ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό του, πρόβλημα με τα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι».
«Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη. Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να παντρευτεί την Tiggy (ενν. την Tiggy Legge-Bourke πρώην νταντά των παιδιών της)», έγραφε η Νταϊάνα στην επίμαχη επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η λαίδη Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με το σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγέντ κατά τη διάρκεια ενός τραγικού τροχαίου δυστυχήματος πριν από ακριβώς 21 χρόνια, στις 31 Αυγούστου 1997.
Όπως επισημαίνει, εξάλλου, ο Independent, o μπάτλερ και πρώην έμπιστος της πριγκίπισσας κράτησε το γράμμα αυτό στο «σκοτάδι» μέχρι το 2003, όταν και το αποκάλυψε στο βιβλίο του, με τίτλο «A Royal Duty».
Στο βιβλίο, ο ίδιος είχε γράψει πως η Πριγκίπισσα Νταϊάνα του το είχε δώσει ως δικλείδα ασφαλείας.
Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως έρχεται να ανάψει νέες «φωτιές» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, που εδώ και πολλά χρόνια δέχεται πληθώρα επιθέσεων, για ενδεχόμενη εμπλοκή του στο θάνατο της αγαπημένης λαίδης των Βρετανών.
Αμφισβητείται η γνησιότητα της επιστολής
Ωστόσο, ως κι αυτή η επιστολή φαίνεται πως αμφισβητείται για την εγκυρότητά της και μάλιστα από μία από τις στενότερες φίλες της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, την Λουτσία Φλέτσα Ντα Λίμα, η οποία υποστήριξε πως υπάρχει ζωηρό ενδεχόμενο ο Μπάρελ να παραποίησε το γράμμα.
Η Ντα Λίμα είχε πει στο δικαστήριο πως δεν πίστευε πως η «λαίδη Ντι» φοβόταν για τη ζωή της.
«Ο Πολ Μπάρελ ήταν απόλυτα ικανός να πλαστογραφήσει τον γραφικό χαρακτήρα της Νταϊάνα. Δεν πιστεύω ότι φοβόταν για την ζωή της, ειδικά από τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον μελλοντικό βασιλιά της χώρας», είχε πει.
Η μοιραία νύχτα
Κανείς, πάντως, δεν θα ξεχάσει το βράδυ της 31ης Αυγούστου του 1997 όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πριγκίπισσα έφυγε από την πίσω πόρτα του πολυτελέστατου ξενοδοχείου «Ριτζ» στο Παρίσι με τον τότε σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγέντ, και μπήκε σε μια αλεξίσφαιρη Μερσεντές.
Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα πολύ παραπάνω από το κανονικό με κατεύθυνση την Place de la Concorde. Μπήκε στο τούνελ αλλά δεν βγήκε ποτέ χωρίς ποτέ κανείς να μάθει πώς συνέβη το μοιραίο και η πριγκίπισσα έχασε τη ζωή της.
Ο Ντόντι Αλ Φαγέντ και ο σοφέρ του, Ανρί Πολ, σκοτώθηκαν ακαριαία. Η Νταϊάνα και ο σωματοφύλακας του συντρόφου της, Τρέβορ Ρις – Τζόουνς, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πιτιέ – Σαλπετριέρ.
Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του δυστυχήματος και οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν στο νοσοκομείο, πριν τελικά αφήσει την τελευταία της πνοή. Ο σωματοφύλακας ήταν ο μόνος επιζών.
Οι γαλλικές Αρχές διέταξαν έρευνα, η οποία το 1999 εξέδωσε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο πως ο σοφέρ είχε καταναλώσει ένα «κοκτέιλ» ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και προκάλεσε την σύγκρουση, επειδή οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα.
Πολλές εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας ακούστηκαν από τότε, όμως κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη.
pentapostagma.gr