22.8.18

Ο δήμαρχος Μυκόνου μηνύει Τόσκα και αρχηγό της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα στο νησί


Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο οποίος μέχρι πριν περίπου δέκα ημέρες είχε την ευθύνη για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί, για την υποστελέχωση του Α.Τ Μυκόνου και την εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος του νησιού των ανέμων κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.


Η μήνυση κατετέθη σήμερα το πρωί ενώ ο κ. Κουκάς έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να εκθέσει εκ νέου την κατάσταση και να ζητήσει συνδρομή στο ζήτημα της αστυνομικής ενίσχυσης την οποία θεωρεί επιβεβλημένη σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.


Μάλιστα όπως τονίζει , δεν είναι η πρώτη φορά που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καθώς και πριν από περίπου δύο εβδομάδες κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Σύρου για όλα όσα έκτροπα συμβαίνουν στη Μύκονο υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του τμήματος χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο.
"Εδώ και δύο χρόνια με έμφαση φέτος το καλοκαίρι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι το Α.Τ Μυκόνου πρέπει να στελεχωθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι υπάρχουν καταστάσεις ανομίας και το Α.Τ Μυκόνου λόγω υποστελέχωσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε όλα αυτά τα περιστατικά. 

Σωρεία επιστολών ακόμη και αναφορά μου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου δεν έχουν βρει ανταπόκριση και κανείς δεν έσκυψε σοβαρά στο πρόβλημα της Μυκόνου” αναφέρει επισημαίνοντας πως “Η επίσκεψη μου επισπεύσθηκε δέχθηκε να με συναντήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη μη στελέχωση του Α.Τ Μυκόνου.

protothema