1.8.18

ΗΠΑ: Έτοιμη η λίστα με τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη προετοιμαστεί για ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ετοιμάζοντας ειδική λίστα.
Οι ΗΠΑ έχουν ετοιμάσει μία λίστα με φορείς και πολίτες της Τουρκίας, που θα μπουν στο στόχαστρο, αν αποφασίσει να επιβάλλει κυρώσεις, για τη φυλάκιση Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με δύο άτομα που επικαλείται το Bloomberg.

Ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του πάστορα Αντριου Μπράνσον, η προετοιμασία της λίστας αυτής δείχνει πόσο κοντά είναι οι ΗΠΑ στην άνευ προηγουμένου επιβολή κυρώσεων σε βάρος ενός συμμάχου της χώρας στο ΝΑΤΟ, επισημαίνει το πρακτορείο στο δημοσίευμα.
Οι κυρώσεις αυτές είναι στα πρότυπα εκείνων που επιβλήθηκαν σε βάρος της ρωσικής κυβέρνησης και ολιγαρχών που είναι στον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές του Bloomberg.
Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει με αντίποινα, σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων, σε δηλώσεις του την Τρίτη. Επιπλέον, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη ότι η απειλητική ρητορική της Ουάσινγκτον δεν θα ωφελήσει κανέναν, ενώ τόνισε ότι η Αγκυρα δεν θα κάνει συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
PRONEWS