19.8.18

Κάιρο: Στα χέρια των Αρχών ο Αιγύπτιος αεροπειρατής της Λάρνακας


Στο Κάιρο εκδόθηκε ο Αιγύπτιος Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος είχε διαπράξει αεροπειρατεία στην Κύπρο το 2016, χρησιμοποιώντας ψεύτικα εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Ahramonline η εισαγγελική αρχή της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «μια αποστολή ασφαλείας από την Αιγυπτιακή INTERPOL ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία και παρέλαβε τον ύποπτο για έκδοσή του στο Κάιρο».



Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αιγύπτιος Εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ είχε διατάξει την έρευνα για το περιστατικό της αεροπειρατείας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μουσταφά είχε πραγματοποιήσει αεροπειρατεία σε πτήση Εσωτερικού της Αιγύπτου (Αλεξάνδρεια – Κάιρο) με 72 επιβαίνοντες και πλήρωμα, τον Μάρτιο του 2016, υποχρεώνοντας τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Έξι ώρες αργότερα, παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές, αφότου άφησε ελεύθερους -σταδιακά- όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα. 

Αίτημά του ήταν να αφεθούν ελεύθερες οι γυναίκες κρατούμενες στην Αίγυπτο και να έχει επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: sigmalive.com, zougla.gr