8.8.18

Η «Τρίαινα» της ΑΑΔΕ αποκάλυψε φοροδιαφυγή «υπεράνω υποψίας» στη Μύκονο


Μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τους ελέγχους που διενεργούν στη Μύκονο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα» και οι οποίοι ολοκληρώνονται σήμερα.
Οι 56 εφοριακοί έως το βράδυ της Τρίτης είχαν βεβαιώσει περισσότερες από 340 μεγάλες παραβάσεις, ενώ σε πέντε περιπτώσεις επέβαλαν και 48ωρα «λουκέτα».


Οι επιτόπιες έρευνες της ΑΑΔΕ απεκάλυψαν και φοροδιαφυγή «υπεράνω υποψίας». Σε ελέγχους στα καταστήματα της Louis Vuitton στη Μύκονο οι ελεγκτές ανακάλυψαν ότι και στα δύο καταστήματα υπήρχαν συνολικά τρία POS, μέσω των οποίων οι διόλου ευκαταφρόνητες εισπράξεις πήγαιναν όχι σε ελληνικές τράπεζες αλλά σε λογαριασμούς τραπεζών στην Ελβετία. Μετά από τη βεβαίωση της παράβασης τα τερματικά POS κατασχέθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.

Ακόμη διαπιστώθηκε πως στα δύο καταστήματα της γαλλικής φίρμας πολυτελείας πως οι εργαζόμενοι δεν ήταν Έλληνες, αλλά Ισπανοί και δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ.

Αλλά οι παραβάσεις που εντόπισε η ΑΑΔΕ εκτείνονταν και σε άλλους τομείς.Οι εφοριακοί κατάσχεσαν τις ημερήσιες εισπράξεις του εστιατόριου Katrin. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν είχε πληρώσει, αλλά και δεν είχε ρυθμίσει η επιχείρηση ανέρχονταν σε 380.000 ευρώ! Για να καταστεί πιο ευκρινής η υπόθεση αξίζει να αναφερθεί πως η η είσπραξη της ημέρας που κατασχέθηκε ήταν 19.000 ευρώ!

Οι ελεγκτές έβαλαν λουκέτο για δύο ημέρες στο γνωστό beach bar Kalua επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις για εισπράξεις 3.000 ευρώ. Επιπλέον όμως, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε και κατάστημα που πουλούσε αξεσουάρ(γυαλιά ηλίου,ρολόγια κλπ), για τα οποία όμως δεν υπήρχαν τιμολόγια!

Τέλος, οι ελεγκτές έκλεισαν για 48 ώρες πλυντήριο, όπου εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου χρησιμοποιούν για τον καθαρισμό κλινοσκεπασμάτων επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 13.000 ευρώ.

cnn.gr